Στην έκδοση καρτών απεριορίστων διαδρομών για όλους τους μαθητές που τις δικαιούνται, θα προχωρήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Η απόφαση ελήφθη σήμερα, σε σύσκεψη για το σοβαρό θέμα της μεταφοράς μαθητών στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη συμμετοχή της ΠΚΜ, του ΣΑΣΘ και του ΟΑΣΘ.

«Εκτός από την εξυπηρέτηση των μαθητών για τις μετακινήσεις από και προς τις σχολικές μονάδες της Θεσσαλονίκης θα κάνουν δωρεάν και όλες τις άλλες μετακινήσεις τους, οι οποίες άλλωστε στο σύνολό τους αφορούν στη βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους. Με την έκδοση καρτών απεριορίστων διαδρομών οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί αφενός δεν επιβαρύνονται, αντίθετα ωφελούνται σημαντικά, ο ΟΑΣΘ παίρνει ένα σημαντικό έσοδο (μισή τιμή η κάρτα για τους μαθητές) και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Ελληνικό Δημόσιο επωμίζονται μικρότερο κόστος για να γίνεται με αξιόπιστο και ασφαλή τρόπο η μεταφορά των μαθητών», δήλωσε εκ μέρους της Περιφέρειας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Περιβάλλοντος, Θεοφάνης Παπάς .

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Περιβάλλοντος, Θεοφάνης Παπάς και στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Ιωάννης Παλαιστής και συνεργάτες συγκοινωνιολόγοι του ΣΑΣΘ, ο Διευθυντής κίνησης του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σπανός και ο Νομικός Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Μιχαήλ Βακουφάρης.