Την πρώτη της νίκη επί του ΠΑΟΚ έκανε, απόψε, η Καλλονή, στον αγώνα κυπέλλου. Κι αυτό επειδή οι περισσότεροι παίκτες του Δικεφάλου δεν... εμφανίστηκαν στο γήπεδο!


Μην μας πείτε ότι έπαιζαν ο Σκόνδρας, ο Γκολάσα, ο Τσίμιροτ, ο Λέοβατς... Μαζί τους ήταν κάποιοι που κινήθηκαν στη μετριότητα και σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ έπρεπε να το κερδίσει πριν... γίνει, διακρίθηκαν ο Χαρίσης και ο Πέλκας!

Κι αυτήν τη φορά δεν έφταιγε το 3-4-3 του Τούντορ. Έπαιξε 4-4-2 με ρόμβο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: Ένας ΠΑΟΚ κακός, που έδειχνε να μη γνωρίζει τα συστήματα που έπαιζε...

Το ότι αιφνιδιάστηκε στο α μέρος από την Καλλονή(οι Μυτιληνιοί πέτυχαν γκολ από τα αποδυτήρια με τον Αναστασιάδη) δεν αποτελεί δικαιολογία. Ο Δικέφαλος είχε 87 λεπτά (88 μαζί με τις καθυστερήσεις) να το γυρίσει και να επιστρέψει με νίκη. Όμως, δεν κατάφερε τίποτα, παρά μόνον να μειώσει με τον μετριότατο Μακ...

Στο α μέρος, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τον... αέρα! Με στημένη φάση προηγήθηκαν μόλις στο 3' (στη φάση ευθύνεται ο Τσίμιροτ που χάνει τον σκόρερ, αλλά και ο νεαρός Μελίσσας, που δέχεται το γκολ στη γωνία του). Ο αέρας βοήθησε και τον Μανούσο να σημαδέψει το δοκάρι, στη δεύτερη (και τελευταία) φάση των γηπεδούχων για το α μέρος.

Ο Δικέφαλος είχε την άκαρπη πρωτοβουλία των κινήσεων. Βρισκόταν συνεχώς κάτω από το κέντρο, αλλά δεν έχει δημιουργήσει καλή φάση, εκτός μιας με τον Πέλκα. Ο τελευταίος δυσκολευόταν  στην οργάνωση, επειδή οι της Καλλονής "έπεφταν" δύο και τρεις πάνω του, αφήνοντας ελεύθερο τον Γκολάσα, που κινούνταν σε ρηχά νερά. Έτσι το παιχνίδι... έγερνε στα αριστερά, καθώς ο Χαρίσης είχε πολλά κέφια. 

Οι γηπεδούχοι κάθονταν πίσω και περίμεναν να εκμεταλλευτούν τον αέρα. Κι ενώ στο β μέρος όλοι περίμεναν να αλλάξει η εικόνα, ο ΠΑΟΚ έδειχνε να πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Έβγαινε, μεν, στην επίθεση, αλλά εκτός Πέλκα και Μυστακίδη, ευκαιρίες δεν έπαιρνε... Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος στις αντεπιθέσεις, αφού πίσω είχαν, πλέον, μείνει μόνον οι Τζαβέλας και Βίτορ, με τους υπόλοιπους να προσπαθούν να βοηθήσουν την επίθεση. Μόνον που η επίθεση δεν έκανε τίποτα...

Τελικά, το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε από τον... αέρα, που βοήθησε σε μια εκτέλεση κόρνερ από τον Σάμπο, έδωσε ύψος στη μπάλα και την έφερε κοντά στη γραμμή τέρματος για να την σπρώξει στα δίχτυα με το σώμα ο Μακ...

Και μια συμβουλή για τον Μανούσο: Ένας παίκτης μένει ως μεγάλος στη μνήμη των φιλάθλων, όταν είναι καλός σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου -και, κυρίως, με τη συμπεριφορά του. Οι καβγάδες άνευ λόγου, για να κερδίσουμε χρόνο, οι τσαμπουκάδες σε έναν τερματοφύλακα - παιδί και η συνεχής γκρίνια, δε σε κάνει ποτέ, μεγάλο ποδοσφαιριστή. Ειδικά όταν τα προσόντα σου δεν είναι δα και τα καλύτερα.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γκολ:  3' Αναστασιάδης, 79' Γεωργίου / 89' Μακ
Δοκάρια: 22' Μανούσος / -
Διαιτητές: Καραντώνης (Ημαθίας) Βοηθοί: Παρασίου (Ημαθίας), Μπουξμπάουμ (Ανατ. Αττικής) 4ος: Μήτση (Πειραιά)
Κίτρινες:  23' Καλτσάς / -
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:
Καλονή (Καραγεωργίου): Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Ελακόπουλος, Μανούσος(90+4' Καραγεώργης), Γεωργίου, Γουερέ(90' Γιουκαρής) και Μάρκοβιτς(80' Μπαργκάν).
Στον πάγκο: Δαύκος, Ούκα, Λαμπράκης, Ουνγιαλίδης, Καραγεώργης,, Γιουκαρής, Μπαργκάν.
ΠΑΟΚ (Τούντορ):  Μελίσσας, Σκόνδρας(59' Μυστακίδης), Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης, Γκολάσα(71' Σάμπο), Τσίμιροτ, Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης(59' Μπερμπάτοφ).
Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Τζιόλης, Μπερμπάτοφ, Μαλεζάς, Μυστακίδης, Σάμπο και Δημητριάδης.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό



salonicanews