Με ένα γκολ σε... αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή, η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι δικεφάλων με τον ΠΑΟΚ με 1-0.

Η ΑΕΚ άρχισε πιο δυνατά το παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να αργεί να αντιδράσει. Μετά, όμως, από το πρώτο δεκάλεπτο, οι Θεσσαλονικείς επέβαλαν το παιχνίδι τους: Έδωσαν χώρο στην ΑΕΚ κι έψαξαν την αντεπίθεση.

Κι εκεί που ισορρόπησαν πλήρως το παιχνίδι κι έβγαιναν με αξιώσεις στα καρέ της ΑΕΚ, ήρθε μια σειρά παιδιάστικων λαθών στην άμυνα, για να προηγηθεί η ΑΕΚ με τον Βάργκας: Σε αχρείαστο φάουλ του Μακ, η μπάλα ήρθε ψηλά μέσα στην περιοχή κι εκεί άρχισε ο... χορός του λάθους. Ο Βελλίδης έδιωξε ασθενώς, τρεις αμυντικοί δεν μπορούσαν να απομακρύνουν από τη μικρή περιοχή και ο ... ξαπλωμένος Βάργκας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το γκολ είδαμε την ίδια εικόνα: Ανεπηρέαστος ο ΠΑΟΚ, έδινε γήπεδο κι έβγαινε στην αντεπίθεση.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε ολοσχερώς την εικόνα. Ήλεγχε το παιχνίδι, είχε τις ευκαιρίες, αλλά δεν σκόραρε... Μάλιστα, έχασε και τον Μπερμπάτοφ με απευθείας κόκκινη.

Ο Βούλγαρος έπαιζε από την πρώτη στγμή εκνευρισμένος,προσφέροντας, όμως, στον οργανωτικό τομέα, τόσο με πάσες, όσο και με συμβουλές, λες και ήταν προπονητής εντός γηπέδου. Μερικές δυνατές μπαλιές από τους συμπαίκτες του, όμως, τον εκνεύρισαν, όπως και τα μαρκαρίσματα πάνω του με τα χέρια, από τους παίκτες της ΑΕΚ κι αντέδρασε αψυχολόγητα όταν ο Σιμόες τον... αγκάλιασε και τον έσπρωξε μέσα στην περιοχή: Προσπαθώντας να αποφύγει τον παίκτη της ΑΕΚ, τον βρίσκει εμφανώς στο πρόσωπο με τη δεύτερη, μάλιστα, προσπάθεια. Η αποβολή του, έτσι όπως εξελίχθηκε η φάση, ήταν δίκαιη...

Άδικο, όμως, ήταν το αποτέλεσμα. Πιο δίκαιη θα ήταν η ισοπαλία. Ακόμη και με 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ στρίμωξε την ΑΕΚ στα καρέ της και οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κάνουν κάτι με στημένες φάσεις... Σε δυο περιπτώσεις, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τυχερός, καθώς , ενώ στη φάση του γκολ η μπάλα πηγαίνει όλο σε πόδια παικτών της ΑΕΚ, ενώ σε αντίστοιχες φάσεις στα καρέ του Ανέστη η μπάλα βγαίνει λίγο πριν τη γραμμή σε κόρνερ...

Η ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Σπύρος Λούης

Γκολ: 33' Βάργκας / -
Δοκάρια: - / -
Διαιτητές: Αθανάσιος Γιάχος, Δημήτριος Τάτσης, Ιορδάνης Δημητριάδης 4ος Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος
Κίτρινες: 31' Μπαρμπόσα, 37' Ντίντακ, 84' Αραβίδης / 8' Αθανασιάδης, 33' Μακ, 66' Μπερμπάτοφ, 79' Χαρίσης
Κόκκινες: - / 83' Μπερμπάτοφ
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ: Ανέστης, Ντιντάκ, Κολοβέτσιος, Αρθο, Γκάλο, Μάνταλος, Σιμοες, Γιοχανσον, Μπαρμπόσα(90' Σοϊλέδης), Αραβίδης(90' Μπουονανότε), Βάργκας(61' Τζεμπούρ).
Στον πάγκο οι Βούρας, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Πλατέλλας, Μπουονανότε και Τζεμπούρ.
ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κοροβέσης, Τζαβέλλας, Βίτορ(78' Κόστα), Κίτσιου, Τσίμιροτ, Τζιόλης(46' Μπερμπάτοφ), Μακ, Χαρίσης, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης(70' Ζ¨αιρο).
Στον πάγκο οι Όλσεν, Ζάιρο, Μπερμπάτοφ, Κόστα, Μυστακίδης, Σάμπο, Πέλκας

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό