Δεν υπάρχει, σήμερα, ανήμερα των Φώτων, κάποιο θέμα που να επιλέγουν πολλές εφημερίδες, για τα πρωτοσέλιδά τους.


Υπάρχει μια... προτίμηση στο Ασφαλιστικό, καθώς η κομματική Αυγή έχει αναλάβει την υπεράσπισή του, την ώρα που άλλες εφημερίδες επιμένουν πως «έρχεται λαίλαπα»...

Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ασφαλιστικός τυφώνας

Η εφημερίδα αναφέρεται στις αλλαγές στο ασφαλιστικό, δίνοντας αναλυτικά ποιά ταμεία θα υπάγονται, πλέον, στο ΙΚΑ και υπογραμμίζοντας ότι οι αλλαγές είναι σαρωτικές και εις βάρος των ασφαλισμένων.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ: Νέα φούσκα μεταρρύθμισης στην πολύπαθη Παιδεία

Η εφημερίδα ασχολείται σήμερα με τις αλλαγές που εξήγγειλε στην Παιδεία, προ ημερών, ο αρμόδιος υπουργός Ν. Φίλης.

H ΑΥΓΗ: Αλήθειες και ψέματα για τις συντάξεις

Για τις ευγενείς προθέσεις Κατρούγκαλου προσπαθεί να μας πείσει η εφημερίδα και γράφει: «Την αποκωδικοποίηση του νέου ασφαλιστικού συστήματος που έχει θέσει η κυβέρνηση προς δημόσια διαβούλευση και διαπραγμάτευση με τους δανειστές επιχειρεί η "Αυγή" σε μια προσπάθεια διάλυσης της σύγχυσης και καπηλείας της αγωνίας των ασφαλισμένων, που γίνεται κυρίως για αντιπολιτευτικούς λόγους και μικροπολιτικά οφέλη».

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέα σημεία τριβής με την τρόικα

«Στην αύξηση των εισφορών και στο μείγμα των περικοπών, που τελικά μπορεί να πριμοδοτήσουν την ανασφάλιστη εργασία, εστιάζονται οι πρώτες επιφυλάξεις των θεσμών στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Και αυτό γιατί ανατρέπεται η σχέση μεταξύ εισφορών και ανταποδοτικότητας», γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δυο... ξένοι στην ίδια πόλη

Η εφημερίδα επισημαίνει: «Σε δυο ξενοδοχεία στα δυτικά της πόλης, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, έστησαν τα στρατηγεία τους στη Θεσσαλονίκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί, προσβλέποντας στις ορφανές ψήφους του Απόστολου Τζιτζικώστα, που είχε τα υψηλότερα ποσοστά του στη Θεσσαλονίκη και λόγω εντοπιότητας, είχαν μπαράζ συναντήσεων και συσκέψεων με στελέχη και φίλους της ΝΔ. Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, πάντως, επέλεξε την ουδετερότητα, καθώς ανακοίνωσε πως δε θα δώσει ούτε γραμμή ούτε κατευθύνσεις σε όσους τον εμπιστεύτηκαν και τον ψήφισαν στις 20 Δεκεμβρίου».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αιτία πολέμου για το λαό

Η εφημερίδα προτάσσει την ανακοίνωση του ΚΚΕ για το ασφαλιστικό, στην οποία υπογραμμίζεται ότι «το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που διαλύει πλήρως τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, συνεχίζει το έγκλημα από εκεί που το άφησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν εξαιρείται από τη νέα σφαγή».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επικίνδυνα σκευάσματα για αδυνάτισμα και σεξ

Όπως τονίζει εφημερίδα, «η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, επισημαίνει ο Οργανισμός, εφιστώντας την προσοχή των καταναλωτών για σκευάσματα που προωθούνται για την απώλεια βάρους αλλά και την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας».

KONTRANEWS: Εισαγγελέας καλύπτει φοροφυγάδες


Η εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κάνοντας λογικά άλματα.