Με τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας ασχολούνται στα βασικά θέματά τους, σήμερα, οι εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Νίκη Μπερλουσκόνι, από λίγκα του Βορρά, θυμίζει η επικράτηση του Μητσοτάκη

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «Η επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές και η ανάδειξη του ως τον 8ο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατία σηματοδοτεί ραγδαίεβ εξελίξει σε ιδεολογικό, στρατηγικό και τακτικό επίπεδο για τη συντηρητική παράταξη, ενώ αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό ms xcopas και επανακαθορίζει tis σχέσεΐ3 ms Αξιωματική5 Αντιπολίτευons με την Κυβέρνηση.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Δίνουν τα κλειδιά του κράτους στον Σόιμπλε

«Περισσότερα από 500 στελέχη οικονομικών, εισαγγελικών και μυστικών υπηρεσιών (ειδικών στη φοροδιαφυγή) της Γερμανίας θα έρθουν για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, καταλαμβάνοντας μεγάλο τμήμα του κρατικού μηχανισμού! Κρατικά έσοδα, φόροι; κεφάλαια από το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, όλα θα περνούν από το «άγρυπνο» βλέμμα των Γερμανών», εξηγεί η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πάλι Μητσοτάκης-Οι προκλήσεις με το «καλημέρα»»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πάλι Μητσοτάκης αρχηγός στη ΝΔ. Είκοσι τρία χρόνια μετά την αποχώρηση από την ηγεσία του κόμματος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο γιος του Κυριάκος πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή με διαφορά, κερδίζοντας τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, έχοντας μπροστά του μια σειρά από προκλήσεις να τον περιμένουν».

ΕΘΝΟΣ: «Αλλαγή σελίδας με τη νίκη Κυριάκου»

Η εφημερίδα σημειώνει: «με ανατροπή, την οποία δημόσια είχε πει ότι αναμένει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδείχθηκε χθες πρόεδρος της ΝΔ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλάζει σελίδα. Στην πρώτη του δήλωση ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έστειλε μήνυμα ενότητας, ανανέωσης και διεύρυνσης της ΝΔ, τονίζοντας ότι θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Θρίαμβος Κυριάκου! Εντολή για ανανέωση, διεύρυνση, μεταρρυθμίσεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σάρωσε στην Αττική, κάλυψε το έδαφος στη Μακεδονία, κέρδισε στην Κρήτη ανατρέποντας τα προγνωστικά. Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, άνοιγμα στην κοινωνία και στις δυνάμεις της παραγωγής, εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης».

ΕΣΤΙΑ: «Αρχηγός της ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η χθεσινή εκλογή ανέδειξε την εντολή της κομματικής βάσεως της Νέας Δημοκρατίας για αλλαγή σελίδος. Είναι, βεβαίως, γεγονός ότι η ανανέωσις ήταν σύνθημα όλων των υποψηφίων αρχηγών».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: « «Βαγγέλη, χάσαμε» »

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η συντεταγμένη υποστήριξη των μηχανισμών του Άδωνη Γεωργιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και του Αντώνη Σαμαρά, έκρινε το αποτέλεσμα της κάλπης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ένατος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αλλάζει σελίδα η Νέα Δημοκρατία

Η εφημερίδα γράφει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε με μία καθαρή πολιτική στρατηγική και καμπάνια να απευθυνθεί στη βάση, και την έπεισε πως είναι αυτός εκείνος που μπορεί να εγγυηθεί την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τη διεύρυνση της, και να σταθεί καλύτερα αντιπολιτευτικά απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και να δημιουργήσει μία νικηφόρα προοπτική για το κόμμα. Το μήνυμα που έστειλε ήταν πολιτικό σε αντίθεση με του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που ήταν κυρίαρχα εσωκομματικό. Μίλησε για σκληρή αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές θέσεις για τα ζητήματα της πολιτικής και της οικονομίας, και τόνισε την ανάγκη ρηξικέλευθων αλλαγών στη ΝΔ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Οι 100 μέρες της ΝΔ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε πορεία επανεκκίνησης βάζει τη Νέα Δημοκρατία η εκλογική ανατροπή με την καθαρή επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο νέος πρόεδρος, ο οποίος υπερίσχυσε και στα καραμανλικά προπύργια, προχώρησε σε δηλώσεις συνεννόησης και ενότητας».

ESPRESSO: Πάνε για διαζύγιο Γιώργος και Άντα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «χωριστούς δρόμους ακολουθούν εδώ και καιρό ο Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγος του Άντα, ρίχνοντας όπως φαίνεται οριστικά τίτλους τέλους στον 26ετή έγγαμο βίο τους, αφού οι προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων στον γάμο τους δεν απέδωσαν καρπούς».

KONTRA NEWS: «Ο Κυριάκος διέλυσε τον Καραμανλισμό!»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ανίκανη να ανταποκριθεί στα σύνθετα δεδομένα της νέας εποχής και κυρίως να ανανεωθεί η γερασμένη και χρεοκοπημένη Δεξιά αλλάζει οικογένεια και η διαχείρισή της περνάει στα χέρια των Μητσοτάκηδων».

STAR PRESS: Αγωνία για τον 4χρονο Φοίβο

Στην υπόθεση της Ορμύλιας αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: «Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από τον παππού του μικρού Φοίβου προς το δολοφόνο της κόρης του και απαγωγέα του εγγονού του. Ο τραγικός παππούς, που κήδεψε τη 41χρονη κόρη του, Λέλα, μετά το σφαγιασμό της από τον ίδιο τον άντρα της, κάνει έκκληση στον 34χρονο Λέσι Τζέιμε Κλοντ να φέρει το παιδί πίσω, καθώς φοβάται για τη ζωή του μικρού».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Αξιόπιστη λύση διακυβέρνησης» »


Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μήνυμα ανανέωσης αλλά και προοπτικής έδωσαν χθες οι ψηφοφόροι της ΝΔ αναδεικνύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη νέο πρόεδρο του κόμματος, στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών».