Απίστευτη απάτη είχε στήσει 36χρονος Έλληνας. Πήγαινε σε διάφορους και ζητούσε χρήματα για να … ανοίξει το κλειδωμένο Ι.Χ. του! Κι όταν δεν του έδιναν, τους απειλούσε!


Ο 36χρονος συνελήφθη έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, χθες, είχε πάει σε ιδιοκτήτη ηλεκτρολογείου αυτοκινήτων, που βρίσκεται στο Δήμο Λαγκαδά και του ζητούσε χρήματα, που –δήθεν- του χρωστούσε ο ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων!

Ο δράστης εντοπίστηκε στον Λαγκαδά και συνελήφθη μετά από πάλη με τους αστυνομικούς!

Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε, ότι ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα από Απρίλιο 2013 έως και μέσα Ιανουαρίου 2016, σε έντεκα  περιπτώσεις κατάφερε να πάρει ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ, οδηγών ΤΑΞΙ, ιδιοκτήτη περιπτέρου και ενός  θαμώνα καταστήματος, χρηματικά ποσά, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα. Συνήθως έλεγε πως ήθελε τα χρήματα για να ανοίξει το Ι.Χ. του, που είχε κλειδωθεί και δεν μπορούσε να το ανοίξει για να πάρει το πορτοφόλι του! Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να αρπάξει 4.820 ευρώ.


Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης και απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και της αντίστασης. Οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ερευνάται η εμπλοκή του σε τυχόν άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.