Πολλά και διάφορα τα σημερινά πρωτοσέλιδα θέματα, με το ασφαλιστικό να «χάνεται» στο προπέτασμα καπνού της κυβερνητικής ρύθμισης για τις τηλεοπτικές συχνότητες.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Σε πρώτο ενικό Κυριάκος - Αλέξης
Σύμφωνα με την εφημερίδα «σε κλίμα αβρότητας και εθνικής συναίνεσης πραγματοποιήθηκε χτες η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Και μπορεί τα επιτελεία και των δύο κομμάτων ευθύς αμέσως μετά την συνάντηση των δύο ηγετών να ξεκίνησαν τις διαρροές και τα ΜΜΕ προσπάθησαν να «εμφανίσουν» κλίμα σύγκρουσης, ωστόσο η εικόνα που έβγαλαν προς τον ελληνικό λαό Τσίπρας και Μητσοτάκης ήταν πέρα για πέρα υπεύθυνη, σοβαρή και ενωτική».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Ηφαίστειο
«Στα κάγκελα βρίσκεται ίο σύνολο των Ελλήνων, όλων των επαγγελματικών τάξεων, ενάντια στον ασφαλιστικό ολετήρα που φέρνει η κυβέρνηση. Μαζικά ξεσηκώνονται αγρότες, επιστήμονες, συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, δημοσιογράφοι κ.ά., οι οποίοι από σήμερα ξεκαθαρίζουν σε κάθε τόνο ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν θα περάσει! Στο πλευρό τους βρίσκονται οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού και αυτοί με τη σειρά τους στις 4 Φεβρουαρίου «κατεβάζουν» ρολά», γράφει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Νέες αλυσίδες από το ΔΝΤ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «νέες αλυσίδες, για να κρατήσει την Ελλάδα υποταγμένη στη σκληρή λιτότητα για ακόμη πολλά χρόνια, έχει ετοιμάσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Στο παρασκήνιο «ψήνονται» μέτρα 7 δισ. ευρώ για την τριετία 2016-1018»

ΕΘΝΟΣ: «Αγροτόσημο για όλους τους μετανάστες»
Η εφημερίδα σημειώνει: «μπλόκο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη «μαύρη» εργασία στον αγροτικό τομέα από μετανάστες που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής. Νέα νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, προβλέπει την υποχρεωτική ασφάλισή τους στον ΟΓΑ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μεγάλη σφαγή των Ελλήνων από Εβραίους
H εφημερίδα κάνει λόγο για γενοκτονία 1.000.000 συμπατριωτών μας

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Το Μαξίμου σε παραζάλη»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «μόνος θα βαδίζει από δω και πέρα στο πολιτικό τοπίο ο Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από το χθεσινό τετ α τετ που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι δύο άνδρες δεν συναντήθηκαν… πουθενά».

ΕΣΤΙΑ: «Θεσμική λύσις στην οικογενειοκρατία»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η «τακτοποίησις» - μόνιμη ή προσωρινή- στο Δημόσιο συγγενών των πολιτικών δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Τις τελευταίες ημέρες το ζήτημα έχει έλθει και πάλι στην επιφάνεια, με ζωηρό τρόπο, για τρεις βασικούς λόγους».

Η ΑΥΓΗ: « «Κόφτης» στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : τις διορθωτικές κινήσεις που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων, σε συνεργασία με τις οργανώσεις των κλάδων, προαναγγέλλει ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κατρούγκαλος με άρθρο στην «Αυγή» που τιτλοφορείται «Όχι πια μόνο οι μισθωτοί, όχι πλέον οι φτωχότεροι»».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Εξόφλησε το πρώτο γραμμάτιο»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, προφανώς σε συνεννόηση με τους καναλάρχες που τον στήριξαν, αρνήθηκε να ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για το ΕΣΡ. Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει μόνη της στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών»

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Δυσπιστία στις αγορές πριν από το Νταβός»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «την ώρα που αρχίζει σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα η αξιολόγηση, και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στο Νταβός για να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπου θα έχει και κρίσιμη συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τις εξελίξεις».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αγριεμένοι οι αγρότες οτα μπλόκα
«Με "σημαία" αυτό των Τεμπών, οι αγρότες στήνουν μπλόκα σε πολλά σημεία των εθνικών οδών σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Στερεά και Κρήτη. Αντίστοιχης στρατηγικής σημασίας θεωρείται και το μπλόκο του Προμαχώνα Σερρών, που είναι ιδιαίτερα δυναμικό, με περισσότερα από 600 τρακτέρ να βρίσκονται εκεί από την περασμένη Παρασκευή, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία αυτοκινήτων και φορτηγών στα σύνορα», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ξεσηκωμός για την Κοινωνική Ασφάλιση»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «μαζική διαδήλωση χτες από τους συνταξιούχους, ενώ προχτές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τον Επισιτισμό. Σήμερα και αύριο, το υπουργείο Εργασίας θα βρεθεί ξανά σε πολιορκία από τις κινητοποιήσεις εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, επιστημονικών φορέων και νεολαίας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Διορισμοί και αφορισμοί»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με θεωρίες συνωμοσίας και επίθεση στη ΝΔ επιχείρησαν υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για διορισμούς ημετέρων, παρά τις αντίθετες προεκλογικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέφος και καυσαέρια «πνίγουν» τη γονιμότητα
«Οι γυναίκες που ζουν σε περιοχές με υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και καυσαέρια ίσως έχουν περισσότερα προβλήματα γονιμότητας σε σύγκριση με όσες κατοικούν κοντά… στον καθαρό αέρα», γράφει η εφημερίδα και επικαλείται σχετική μελέτη.

ESPRESSO: Μαθήτριες ψάχνουν πενηντάρηδες για sex!
Η εφημερίδα υπογραμμίζει: «Ανήλικες Ελληνίδες ψάχνουν στο διαδίκτυο 50άρηδες για να τις... απογειώσουν στο κρεβάτι, μαθαίνοντας τους τα μυστικά του σεξ! Ακόμα και στην ΕΑΑΣ. έχουν προκαλέσει σοκ τα πρώτα ευρήματα από την έρευνα, που είναι σε εξέλιξη, μετά τη σύλληψη του 56χρονου διευθυντή τράπεζας, ο οποίος είχε σεξουαλικές επαφές με 14χρονη».

KONTRA NEWS: «Νέα κανάλια στη χώρα με 165 ψήφους πέρασε ο νόμος»
Η εφημερίδα γράφει ότι «η αντίστροφη μέτρηση για τους νταβατζήδες της τηλεόρασης άρχισε χθες με την ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας, που ανοίγει το δρόμο για διεθνή διαγωνισμό των τηλεοπτικών συχνοτήτων».

STAR PRESS: Με πορνοταινίες εκπαίδευε 17χρονη
Η εφημερίδα κάνει λόγο για «μια απίστευτη υπόθεση μαστροπείας και σωματεμπορίου θα εκδικαστεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου. Ο ιδιοκτήτης ενός μπαρ στην Κοσκινού και ένας πελάτης, είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση με θύμα μία 17χρονη κοπέλα. Μάλιστα, ο Ροδίτης καταστηματάρχης, προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα από την ανήλικη κοπέλα που εξέδιδε, την υποχρέωσε να παρακολουθήσει DVD με ερωτικές ταινίες προκειμένου να ξέρει τι να κάνει και πώς να προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση στους άνδρες που θα της έφερνε για να συνευρεθούν μαζί της».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Στην «ουρά» 23 deals»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τις «προδιαγραφές» για να εξελιχθεί σε ένα έτος σημαντικών επιχειρηματικών κινήσεων διαθέτει το 2016, με βασική προσδιοριστική παράμετρο να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την πολιτική σταθερότητα».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σε κλοιό η οικονομία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αγροτικά μπλόκα στις εθνικές οδούς, κινητοποιήσεις από τους επαγγελματίες. Εμπλοκή με τους δανειστές, το ΔΝΤ ζητά νέα μέτρα για το δημοσιονομικό κενό. Μήνυμα Ντράγκι: Τελειώστε με όσα πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν».