Παρέμβαση υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη πραγματοποίησε, σήμερα, με γραπτή του δήλωση, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Ν. Θεσσαλονίκης, Μηνάς Σαμαντζίδης.

Στη δήλωσή του, ο κ. Σαμαντζίδης τονίζει ότι αποφάσισε να στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη επειδή αναγνωρίζει τις «ικανότητές του, να ενώσει, να συνθέσει και να ενισχύσει την επαφή της Ν.Δ. με ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας».

Στην δήλωσή του επισημαίνει πως «η χώρα βρίσκεται σε τέλμα, με μια ιδεοληπτική κυβέρνηση, που αντιμετωπίζει συνεχώς τον κίνδυνο κατάρρευσης, απειλώντας να συμπαρασύρει σ` αυτήν και όλους τους Έλληνες» και προσθέτει ότι «είναι αναγκαία μια Νέα Δημοκρατία ενωμένη, συγκροτημένη και εξωστρεφής, ικανή να ανακτήσει άμεσα  την εμπιστοσύνη των πολιτών για να κυβερνήσει βάζοντας τέλος στην αριστερή περιπέτεια της Ελλάδας».

Αναφέρεται, επίσης, στον πρώτο γύρο της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας, λέγοντας ότι «απέδειξε και στους πιο δύσπιστους ότι η παράταξή μας είναι ζωντανή παρά τα προβλήματά της, και ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική επιλογή».

Θεωρεί ότι το μήνυμα της κάλπης στον πρώτο γύρο ήταν να συνδυαστούν εμπειρία και ανανέωση, να υπάρχει κεντροδεξιός προσανατολισμός, με την πλειοψηφία να δείχνει «επιστοσύνη στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να εκφράσει συνολικά τη βούληση της βάσης για την ενότητα και την προοπτική της παράταξης, χωρίς ακραίες θέσεις, αλλά στο πνεύμα των αρχών του κοινωνικού φιλελευθερισμού και κοντά στις πολιτικές του μέτρου και της εθνικής ευθύνης».

Και καταλήγει: «Η παραταξιακή και δημοκρατική μου συνείδηση, αλλά και η προσωπική μου εκτίμηση στις ικανότητές του, να ενώσει, να συνθέσει και να ενισχύσει την επαφή της Ν.Δ. με ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, μου υπαγορεύουν, συντασσόμενος με τη σαφή πλειοψηφία του 1ου γύρου, να στηρίξω την ερχόμενη Κυριακή την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας».