Τη δέσμευσή του να υπηρετήσει τη ΝΔ ως απλός στρατιώτης αν χάσει την ηγεσία έδωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα θα παραμείνει ενωμένο και την ερχόμενη Δευτέρα. 


O κ. Μεϊμαράκης απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για το αποτέλεσμα και ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει στο κόμμα ακόμη και εάν χάσει τις εκλογές. 

«Ουδέποτε έφυγα από τη ΝΔ, ούτε στις λύπες, ούτε στις ήττες» δήλωσε, δεσμευόμενος να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη ώστε να υλοποιηθούν «με τον καλύτερο τρόπο οι ιδέες και οι προτάσεις» του κόμματος.

Στο σενάριο που ο ίδιος κερδίσει τις εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και «με όλους όσοι είναι ικανά και άξια στελέχη (...) Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά μας ενώνουν οι αξίες του φιλελευθερισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα σκληρός εμφανίστηκε και πάλι σε σχέση με τον γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκο, λέγοντας ότι διέλυσε το κόμμα. «Μπορεί να έκανε για μια άλλη δουλειά, αλλά όχι για γραμματέας».

Χαρακτήρισε τιμή να μιλά με τους πρώην προέδρους της ΝΔ, όπως τον Κώστα Καραμανλή, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι αυτό δεν επηρεάζει τη δική του πορεία.

Σε ερώτηση για το αν θα γίνουν διαγραφές την επόμενη μέρα, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Εμείς είμαστε ανοικτοί σε εγγραφές».

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στο Ασφαλιστικό λέγοντας ότι η ΝΔ δεν συναινεί σε μέτρα υφεσιακά, δεδομένου ότι η ίδια ως κυβέρνηση είχε αφήσει πίσω την ύφεση το 2014.

Σε ερώτηση για το αν θα πάει σε νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, που θα ζητούσε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Ο παλιός είναι αλλιώς. Αν σας πω τι θα κάνω, θα καθορίσω τι θα απόφαση θα πάρει εκείνος.» 

«Πρέπει να πάρει πίσω το χαρακτηρισμό 'υπόδικος' για μένα και μετά θα δούμε αν θα πάω σε τετ-α-τετ με τον κύριο Τσίπρα» ανέφερε.