Ενάμισι... ντέρμπι έβγαλε η κληρωτίδα, για την επόμενη φάση (των οκτώ) του κυπέλλου Ελλάδος, όσον αφορά τις ομάδες της Θεσσαλονίκης.


Το ντέρμπι είναι το ΑΕΚ - Ηρακλής, με τους κυανόλευκους να έχουν το αβαντάζ του δεύτερου ματς στην έδρα τους.

Δεύτερο παιχνίδι στην έδρα του θα έχει και ο ΠΑΟΚ, με αντίπαλο τον Πανιώνιο (το... μισό ντέρμπι, που λέγαμε, αφού στην φάση που ολοκληρώθηκε ο Πανιώνιος δεν έδειξε σπουδαία πράγματα κόντρα στον αποδεκατισμένο Εργοτέλη).

Τα υπόλοιπα παιχνίδια:

Ολυμπιακός - Αστέρας Τριπολης
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος

Η κλήρωση λίγο έλειψε να γίνει... ροντέο. Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε το αίτημα να τραβήξουν οι εκπρόσωποι των ομάδων τα μπαλάκια, αίτημα που απέρριψε η επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί μομφή προς την ίδια.

Τα μπαλάκια και ο ... Δραμουντάνης

“Τι σας πειράζει αν τραβήξουμε τα μπαλάκια εμείς;” ρώτησε ο Μάνος Γαβριηλίδης πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου, ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε να συστηθούν οι εκπρόσωποι των ομάδων για να τους μάθουν οι δημοσιογράφοι!!!

Στη συνέχεια ξεκίνησαν “κοκορομαχίες” ανάμεσα στους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της επιτροπής κυπέλλου.

“Ξεχάσατε την εποχή Δραμουντάνη” ακούστηκε να λέει ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, αναφερομένος στη δεκαετία του ’90 κυρίως, όταν ο Παναθηναϊκός είχε συμπτωματικά ευνοϊκές κληρώσεις στον θεσμό του Κυπέλλου.

Θεσσαλονικιώτικες κόντρες

Είχαμε, όμως, και πικαρισμένες δηλώσεις. O Ιορδάνης Στράντζαλης, νέο μέλος της διοίκησης του Ηρακλή, εκπροσώπησε τους κυανόλευκους στην σημερινή κλήρωση και μετά το τέλος της, δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει τα καρφιά του στον ΠΑΟΚ, αλλά και σ΄ αυτούς που έθεσαν θέμα με την διαδικασία της κλήρωσης, παίρνοντας ουσιαστικά το μέρος της ΕΠΟ.

«Λυπόμαστε που δεν έχουμε αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ίσως στην επόμενη φάση, αν περάσουμε», είπε ο εκπρόσωπος του Ηρακλή, απαντώντας ουσιαστικά στον Τούντορ, που χθες είχε εκφράσει την επιθυμία του να κληρωθει η ομάδα του με τον Ολυμπιακό ή τον Ηρακλή.

Ο εκπρόσωπος του Ηρακλή αναφέρθηκε και στη διαδικασία της κλήρωσης, παίρνοντας ουσιαστικά το μέρος της ΕΠΟ.

«Θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη από τώρα για το πως θα γίνει η κλήρωση του χρόνου. Για το ποιοι θα τραβήξουν τα μπαλάκια, τι χρώμα θα έχουν τα μπαλάκια και τι θερμοκρασία θα έχουν», είπε!

Όσο για την κλήρωση, που έφερε τον Ηρακλή αντιμέτωπο με την ΑΕΚ;

«Είναι δύο ισάξιες ομάδες. Όλα τα παιχνίδια θα είναι ντέρμπι. Με όποιον και να κληρωνόμασταν θα ήταν το ίδιο. Έχουμε πίστη στην ομάδα, θα πάμε να πάρουμε την πρόκριση».

Στο... ύψος του ο Λ. Μπίρδας

«Κανένα σχόλιο», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του ΠΑΟΚ, Λάμπρου Μπίρδα, σχετικά με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος του Ηρακλή.

«Καλή ήταν η κλήρωση, αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο. Ήμασταν θετικοί στο αίτημα του Παναθηναϊκού για το κύρος της διαδικασίας, δεν θα ήταν άσχημο να συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των ομάδων. Το θεωρώ ιδιαιτέρως σοβαρό και θα έπρεπε να γίνει αποδεκτό. Ο ΠΑΟΚ θα στηρίξει ξανά ένα ανάλογο αίτημα του Παναθηναϊκού, εάν και εφόσον κατατεθεί. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου», περιορίστηκε να πει.