Τα βασικά πρωτοσέλιδα του Τύπου του Σαββάτου αναλυτικά.


ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ο Μητσοτάκης υπηρετεί το λαό, όχι το λαϊκισμό
«Η σύντομη πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, έχει αναδείξει το εντελώς διαφορετικό ύφος που υποσχέθηκε και το οποίο αποτελεί πολιτική καινοτομία για τα δεδομένα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας... Η Νέα Δημοκρατία πλέον είναι ένα κόμμα που μιλάει ΜΟΝΟ την γλώσσα της αλήθειας, όχι μέσω ανέξοδων υποσχέσεων που χαϊδεύουν τ' αυτιά των πολιτών, αλλά με πρόγραμμα και κοστολογημένες προτάσεις», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ξύλο στη Βουλή για τα κανάλια
Για όσα έγιναν στη Βουλή, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα κανάλια, αναφέρεται η εφημερίδα.

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Θέλουν την Ελλάδα στρατόπεδο συγκέντρωσης
«Η γεωπολιτική μέγγενη περισφίγγει τη χώρα Πρόσχημα και εργαλείο εκβιασμών το προσφυγικό για να προωθηθούν συνολικότεροι σχεδιασμοί», επισημαίνει στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα».

ΕΘΝΟΣ: Παράθυρο για επιστροφή στο Δημόσιο
«Το «πράσινο φως» ανάβει νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, δίνοντας τη δυνατότητα στους υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας να υποβάλλουν κάθε χρόνο αίτηση για παράταση της παραμονής τους (το πολύ μέχρι το 67ο έτος), ενώ επιτρέπει και την επιστροφή όσων αποχώρησαν μέσα στο 2015 με τον ίδιο τρόπο (με αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής σχέσης)», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ξεσηκώθηκε το Αγιο Όρος κατά της αντίχριστης κυβέρνησης
Η εφημερίδα παρουσιάζει επιστολή μοναχών από το Άγιον όρος με την οποία ζητούν «από την Ελληνική Κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, να αποσύρη όλους αυτούς τους νόμους, που βλασφημούν την Ορθόδοξη πίστι μας και ντροπιάζουν την πατρίδα μας την Ελλάδα, και να μην προχωρήσουν στην υποχρεωτική παραλαβή της νέας ταυτότητος-κάρτας». Με την ίδια επιστολή ζητούν να πάρει θέση η Εκκλησία και το επίσημο όργανο του Αγίου Όρους.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πόσο αυξάνεται η φορολογία των αγροτών
H εφημερίδα τονίζει: «Εξωπραγματικά ποσά φόρου εισοδήματος θα κληθούν να πληρώσουν φέτος περίπου 430.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και κτηνοτρόφοι, καθώς και άλλοι 200.000 φορολογούμενοι με εισοδήματα από γεωργικές δραστηριότητες. Τεκμήρια διαβίωσης και προκαταβολή φόρου εισοδήματος αναμένεται να εκτινάξουν στα ύψη τις τελικές φορολογικές επιβαρύνσεις τους, ακόμη και στις περιπτώσεις όσων δεν απέκτησαν καθόλου εισόδημα κατά τη διάρκεια του 2015, αλλά είχαν ζημιές».

ΕΣΤΙΑ: Αμνηστεύουν κοινά εγκλήματα
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «ετοιμάζεται να υποβληθεί στην Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας διά του οποίου διαγράφονται με μονοκονδυλιά οποιεσδήποτε παρανομίες έχουν διαπραχθεί στα πανεπιστήμια και μάλιστα στους αμαρτωλούς Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ)».

Η ΑΠΟΨΗ: Αλέξη, χάσαμε...
Η εφημερίδα υπογραμμίζει: «Τα πρωτοφανή επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, με τα ΜΑΤ κατά των αγροτών και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να κρύβεται, είναι ίσως μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη ήττα της κυβέρνησης εντός των ελληνικών συνόρων. Και πρόσωπο της ήττας έγινε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου».

Η ΑΥΓΗ: Υπηρέτες τηλεοπτικών αφεντάδων
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «όλα τα μέσα για να συνεχιστεί το μόνιμο καθεστώς διαπλοκής, το οποίο χτίστηκε πάνω στην προσωρινότητα του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, χρησιμοποιούν τα κόμματα (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ) που επί δεκαετίες ωφελήθηκαν από αυτό το καθεστώς, αλλά και κόμματα που οφείλουν την ύπαρξή τους ή ελπίζουν να επιβιώσουν με την εύνοια των αφεντικών της ενημέρωσης - επικοινωνίας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Η διαπλοκή ξεσπαθώνει
Αναφερόμενη στα όσα έγιναν στη Βουλή, η εφημερίδα γράφει: “Για «Βόρεια Κορέα» και «χουντικό Κοινοβούλιο» έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις «έριχναν τροφή και νερό στο θερμοκήπιο της διαπλοκής», απάντησε ο Νίκος Βούτσης”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Χαμηλό βαρομετρικό στο Μαξίμου
Όπως τονίζει η εφημερίδα, «αντιμέτωπη με πολλαπλά και ισχυρά μέτωπα βρίσκεται η κυβέρνηση. Η αμείωτη ένταση των κινητοποιήσεων των αγροτών, σε συνδυασμό με τις πιέσεις που δέχεται η χώρα λόγω του προσφυγικού κι ενώ τη Δευτέρα αρχίζει η διαπραγμάτευση με την τρόικα για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, δημιουργεί χαμηλό βαρομετρικό στο Μέγαρο Μαξίμου».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες
«Σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με αύξηση του χρόνου αποκλεισμού της κυκλοφορίας στα σημεία των μπλόκων προχωρούν οι αγρότες, μετά τη "μεγαλειώδη" -όπως τη χαρακτήρισαν- διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη και τα επεισόδια που οδήγησαν στη ματαίωση των εγκαινίων της 26ης Agrotica», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: «Εμφύλιος» στο Μαξίμου
H εφημερίδα επισημαίνει: «Ασφαλιστικό - αγροτικό απειλούν την κυβέρνηση · Αντικρουόμενες προτάσεις στον πρωθυπουργό · Εκλογές του προτείνουν οι «σκληροί», συνεννόηση οι «ήπιοι» · Γκρίνια για Κατρούγκαλο, Αποστόλου · Απειλούν με διαρροές βουλευτές, φεύγει ο Δρίτσας, άγνωστος «Χ» ο Τσακαλώτος πολιτική 16 Αντικρουόμενες εισηγήσεις για το Ασφαλιστικό - Ορατός ο κίνδυνος νέας διάσπασης»

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Μοιράζουν 800.000 ευρώ σε μυστικοσυμβούλους για να...υπογράψουν τη συμφωνία
«Με μία “εσκεμμένως ασαφή” απόφαση του, το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε 800.000 ευρώ για αμοιβή “διακεκριμένων εμπειρογνωμόνων”, οι οποίοι... συμβουλεύουν τον κ. Τσακαλώτο πώς θα διαπραγματευθεί με τους δανειστές. Δεν αποκαλύπτει, όμως, ποιοι εισπράττουν αυτό το υπέρογκο ποσό», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τι διεκδικεί με τον αγώνα της η μικρομεσαία αγροτιά
“Τα επείγοντα αιτήματα και το πλαίσιο πάλης της μικρομεσαία αγροτιάς, όπως καταλήχτηκαν στις συσκέψεις που προηγήθηκαν των μπλόκων και προβάλλονται από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, καταγράφει σήμερα ο «Ριζοσπάστης». Τι διεκδικούν οι μικρομεσαίοι αγρότες για το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό, το κόστος παραγωγής, ποια είναι η ουσία εναντίωσής τους στην κυβερνητική πολιτική, στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ. Μ' αυτό το πλαίσιο πάλης το μαζικό μπλόκο της Νίκαιας αναδεικνύεται σε κεντρικό μετερίζι του αγώνα που δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, αναπτύσσοντας πλούσια δράση, σε συντονισμό με άλλα μπλόκα και δημιουργώντας κύμα αλληλεγγύης από σωματεία και φορείς του κινήματος”.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: Το colpo grosso του Τσίπρα
«Με τις επόμενες ημέρες να είναι κρίσιμες για την πορεία της διαπραγμάτευσης και την εσωτερική ισορροπία της κυβέρνησης, το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει βήμα προς βήμα την στρατηγική του υπό το βάρος τόσο των κοινωνικών αντιδράσεων όσο και των πιέσεων που δέχεται από τους δανειστές και το ΔΝΤ», γράφει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Οι Γερμανοί σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα
Η εφημερίδα παρουσιάζει την «απίστευτη ιστορία της μυστικής συνεργασίας της εταιρείας συμβούλων Goetzpartners με το Μαξίμου πέρσι την άνοιξη», το ρόλο Βαρουφάκη και Λαφαζάνη, καθώς και «το λόγο που αντί να βγει από το κουτί το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων α λα ανατολικογερμανικά, προτιμήθηκε την τελευταία στιγμή η προσφυγή σε δημοψήφισμα».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μεγάλος κίνδυνος για παιδιά από το παθητικό κάπνισμα
Η εφημερίδα γράφει: «Νέα μελέτη δείχνει ότι η έκθεση σε παθητικό κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας στα παιδιά, αλλά και να επηρεάσει αρνητικά την νοητική τους εξέλιξη. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι αυτή η έρευνα είναι άλλος ένας λόγος για τους ενήλικες καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα, γιατί βάζουν τα παιδιά τους σε σωματικό και νοητικό κίνδυνο».

ESPRESSO: Τρείς άνδρες στο υπόγειο της φρίκης! Η κόλαση της Αννυ
«Βούλευμα - σοκ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με 51 σελίδες που στάζουν αίμα στέλνει στο σκαμνί για τη φρικτή δολοφονία της 4χρονης Αννυ τον Απρίλιο του 2015 τον 27χρονο πατέρα-Χάνιμπαλ, τον 30χρονο φίλο του Νικολάι (Νασίφ Αχμέντοφ, που καταζητείται), καθώς και άγνωστο τρίτο πρόσωπο, γενετικό υλικό του οποίου είχε εντοπιστεί στο σκοτεινό υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα», τονίζει η εφημερίδα.

FREDDO: Η φωλιά του gay έρωτα
Η εφημερίδα αναφέρεται στο πρώτο ζευγάρι ομόφυλων που υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης και γράφει: «Σε αυτό το σπίτι, εκείνο που σίγουρα νιώθεις από την πρώτη στιγμή, είναι η αγάπη. Μια αγάπη που άντεξε όχι μόνο στον χρόνο, αλλά και στα κοινωνικά «πρέπει». Μια αγάπη δύο ανθρώπων που, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν, νομιμοποιήθηκε ύστερα από 35 χρόνια, με μια υπογραφή ενώπιον συμβολαιογράφου και δημάρχου».


KARFITSA: Μένουμε Ευρώπη, όχι Θεσσαλονίκη
«Χωρίς... επιστήμονες κινδυνεύει να μείνει η Θεσσαλονίκη, αφού κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμόν των αποφοίτων Πανεπιστημίων που επιλέγει να εργαστεί εκτός... πόλης και εκτός χώρας. Το επιστημονικό προσωπικό της περιοχής... «μένει Ευρώπη» όχι όμως Ελλάδα, αφού βλέπει πως τα πολλά χρόνια στα θρανία, οι μελέτες, οι έρευνες και η επιμονή στην εκπαίδευση όχι μόνο δεν αναγνωρίζονται αλλά είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης», γράφει η εφημερίδα.

ΚΟΝΤΡΑ NEWS: Λύσσαξαν στη Βουλή για να γλιτώσουν τους νταβατζήδες
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «σα λυσσασμένα σκυλιά γαύγιζαν χθες στη Βουλή οι αβανταδόροι της διαπλοκής, για να υπερασπιστούν το «δίκιο» των νταβατζήδων της τηλεόρασης και το σάπιο σύστημα της διαπλοκής, που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή καταστροφή. Τα ουρλιαχτά τους ακούγονταν στο Φάληρο, τη Μεσογείων και το Μαρούσι, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των χρεοκοπημένων καναλιών που φρόντισαν να αναπαράγουν το σπαραγμό που έμοιαζε περισσότερο με επιθανάτιο ρόγχο ενός τέρατος που για δεκαετίες είχε γίνει ο δυνάστης της χώρας».

PRESS TIME: Στρατόπεδα συγκέντρωσης θέλει η Μέρκελ
«Η υποκρισία των Ευρωπαίων εταίρων με αφορμή την έξαρση του προσφυγικού περισσεύει. Υπό την πίεση των ακροδεξιών, ρατσιστικών και ευρωσκεπτικισπκών ομάδων οι ηπιότερες κυβερνήσεις προχωρούν σε απίστευτες διολισθήσεις σε ένα «μαύρο και σκοταδιστικό παρελθόν», που θυμίζει το μεσοπόλεμο και την εποχή όπου μεγαλούργησε η ναζιστική Γερμανία. Δυστυχώς τα παραπάνω δεν είναι υπερβολή είναι ζοφερή πραγμαπκότητα», γράφει η εφημερίδα.

SPIRTO: Ψεύτικος γάμος
Η εφημερίδα αναφέρεται σε πρόσφατα δημοσιεύματα και γράφει ότι «πόλεμος λάσπης με διπλό στόχο, έχει προκαλέσει τριγμούς στον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο της χώρας. Ο γιος της Γιάννας Αγγελοπούλου, Παναγιώτης και ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης είδαν τα ονόματα τους να γίνονται βορά στα αδηφάγα ελληνικά social media, έπειτα από αναφορές στο διαδίκτυο για ένα “μυστικό ταξίδι” των δυο κολλητών φίλων στη Νέα Υόρκη, για να παντρευτούν, υπογράφοντας σύμφωνο συμβίωσης».

STAR PRESS: Ευθύνες στο νεκρό πατέρα
Η εφημερίδα αναφέρεται στην παιδοκτονία της Σιάτιστας και γράφει ότι μάνα και πατριός «δεν αποδέχτηκαν τις κατηγορίες και αρνήθηκαν τα πάντα που τους προσάπτονται για τη δολοφονία. Όμως, οι ισχυρισμοί τους ότι δεν έχουν σχέση με την εξαφάνιση και τη δολοφονία του γιου τους και ότι κάποιος άλλος ευθύνεται για αυτήν, δεν μπόρεσαν να κλονίσουν τις αδιάσειστες, όπως φαίνεται, αποδείξεις που έχουν συλλέξει οι Αρχές σε αυτήν την πολύχρονη έρευνά τους».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ
ΑΓΟΡΑ: Ζητούν νέα μείωση κατώτατου μισθού!
ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Ανθρακες ο θησαυρός.Μιλούν για ρύθμιση μετά το...2022
Η ΑΞΙΑ: Ο «Ελεγχος» του συστήματος!
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Φόρος έως 50% στα εισοδήματα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Κρίση πανικού στο Μαξίμου και νέο plan Β για το χαράτσι

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κάντε μεταρρυθμίσεις»