Δίπλα - δίπλα βρίσκονταν, σε όλη τη διάρκεια της Τελετής Αγιασμού των Υδάτων, στη Θεσσαλονίκη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Μάλιστα, στην παρέα προστέθηκε και ο... τρίτος υποψήφιος για την προεδρία, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, ως μετρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανέβηκε αιφνιδιαστικά στη Θεσσαλονίκη και ήταν στο... φόντο σε όλες τις φωτογραφίες κι όλα τα βίντεο που μεταδόθηκαν από την παραλία της Θεσσαλονίκης, με δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του περιφερειάρχη.

Μπορεί ο κ. Τζιτζικώστας, μόλις χθες, να δήλωνε ότι δεν θα έδινε κατευθύνσεις, όμως σήμερα (ελέω... πρωτοκόλλου) βρέθηκε δίπλα στον υποψήφιο για την προεδρία, με τον οποίο είχε ιδιαίτερα εγκάρδια συνομιλία. Μάλιστα, στην πομπή από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, προς την εξέδρα που είχε στηθεί στην παραλιακή λεωφόρο για την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, οι δύο άνδρες περπατούσαν δίπλα - δίπλα, έχοντας, εξ αριστερών τους, τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα! Λίγο πιο μακριά βρισκόταν ο Γιάννης Ιωαννίδης, όμως η γλώσσα των σωμάτων έδειχνε τις προθέσεις του «κόουτς»... Αντίθετα, άλλοι βουλευτές, που εντός του Ιερού Ναού βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από τον κ. Μητσοτάκη, στην πομπή φρόντισαν να... καθυστερήσουν τα βήματά τους -όπως έγινε από τον Σταύρο Καλαφάτη, που έχει εκφράσει πρώτος, τη στήριξή του, στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη...

Στα... εθιμοτυπικά της ημέρας, μετά τον Αγιασμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και «να δώσει το Άγιο Πνεύμα σε όλους μας δύναμη και ευθικρισία»...



Όσο για την Τελετή, αυτή, αναγκαστικά, πέρασε σε δεύτερη μοίρα, με τον 20χρονο σπουδαστή των ΤΕΦΑΑ, Βασίλη Κωνσταντινίδη, με καταγωγή από τη Δράμα, να βουτά και να πιάνει τον Σταυρό, στα κρύα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου.


Ο Βασίλης βουτά από 11 χρονών, αλλά ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο στη Θεσσαλονίκη. Δήλωσε ότι αισθάνεται «αγιασμένος όπως όλοι που βρέθηκαν σήμερα εδώ». Ευχήθηκε «υγεία κι ευτυχία σε όλον τον κόσμο. Την υγεία μας να ΄χουμε κι όλα καλά θα πάνε».