Με το ασφαλιστικό ασχολούνται, στα βασικά τους θέματα, οι περισσότερες σημερινές εφημερίδες.

Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ο Μητσοτάκης σαρώνει στις δημοσκοπήσεις
Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες από ξένες πρεσβείες της Αθήνας, σύμφωνα με τις οποίες "σε 3 διαφορετικές δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν για λογαριασμό των συγκεκριμένων πρεσβειών, λίγες μέρες μετά την ανάληψη της αρχηγίας της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγαλύτερη απ' αυτή που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις της Metron Analysis και Alco σε εφημερίδες του Σαββατοκύριακου, η οποία προσδιορίζεται λίγο πάνω από τις 3 σε μια από τις δημοσκοπήσει των τριών δυτικών πρεσβειών η διαφορά είναι χαώδης και ξεπερνά εμφανώς τις 10 μονάδες".

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Οι Γερμανοί ενώνουν Μητσοτάκη και Σημίτη
"Οι ανακατατάξει στο πολιτικό σκηνικό βρίσκονται κάτω από το βλέμμα της γερμανικής Καγκελαρίας. Το νέο πολιτικό αφήγημα του νεοφιλελεύθερου Κυριάκου Μητσοτάκη εξυπηρετεί πλήρως τη φιλοσοφία των δανειστών και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σε δεινή θέση Σαμαράς-Βενιζέλος»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τα ψέματα τελείωσαν. Η ασυλία τελείωσε. Όσοι δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους είναι αυτοί που θα πρέπει από δω και πέρα να φοβούνται. Αυτό το μήνυμα έστειλε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας».

ΕΘΝΟΣ: «Διπλό μπλόκο στη «μαύρη» εργασία»
Η εφημερίδα σημειώνει: «δέσμη μέτρων προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της «μαύρης» εργασίας προωθεί η κυβέρνηση. Στον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνονται νέα και κλιμακούμενα πρόστιμα ανάλογα με την ένταση της παραβατικότητας αλλά και ισχυρά κίνητρα για προσλήψεις των αδήλωτων εργαζομένων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγιορείτης: "Όταν χαθεί ο έλεγχος αναλαμβάνει ο στρατός"
Η εφημερίδα αναπαράγει "δημοσίευμα σχετικά με όραμα που είδε Ρώσος ασκητής, το οποίο αναφέρεται στα μελλοντικά δραματικό γεγονότα". 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πόσο μειώνουν τις συντάξεις πόσο αυξάνουν τις εισφορές»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πώς δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι με 30 έως 40 έτη θα παίρνουν περίπου την ίδια σύνταξη με όσους «βγαίνουν» με 15 έως 20 χρόνια. Χαράτσι στα εισοδήματα επιστημόνων, ελευθέρων επαγγελματιών από την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Αυξάνεται το κόστος για αναγνώριση πλασματικών ετών για όσους έχουν αποδοχές άνω των 800 ευρώ».

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ: 1543 τρακτέρ από Μακεδονία-Θράκη ετοιμάζονται να ανατρέψουν την κυβέρνηση
Η εφημερίδα μιλά για τις κινητοποιήσεις των αγροτών.


ΕΣΤΙΑ: «Τέλος στην μυθολογία της Αριστεράς»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «πρωτόγνωρη η πρόσκλησις των θεσμικών συνδικάτων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το Κοινοβούλιο, με αφορμή τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, ημέρα Σάββατο».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «ΙΚΑ – Ιδρυμα Κοινωνικού Αλαλούμ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τα σχέδια που προβλέπουν Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κινδυνεύουν να μετατραπούν σε εφιάλτη για τους ασφαλισμένους. Το υπερταμείο θα έχει κορμό τη διοικητική διάρθρωση του ΙΚΑ, το οποίο, λόγω υποστελέχωσης, απονέμει συντάξεις με καθυστέρηση έως και τρία χρόνια και αδυνατεί να εισπράξει έσοδα».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δικαιότερο το νέο ασφαλιστικό 
Η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, στην οποία "εκτιμά ότι, όταν αποσαφηνιστούν όλες οι παράμετροι του υπολογισμού των εισφορών, θα καμφθούν οι αντιρρήσεις των διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Εξάλλου αναγνωρίζει ότι χωρίς κοινωνική αποδοχή κανένα σύστημα ασφάλισης δεν μπορεί να είναι βιώσιμο. "Αν αυτό που κάνουμε είναι ξεπούλημα των συμφερόντων του ελληνικού λαού, δεν θα έχουμε πρόβλημα στη διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει και θα είναι σκληρή", σημειώνει και καλεί την αντιπολίτευση, αν έχει καλύτερες προτάσεις, να τις καταθέσει και να στηρίξει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας". 

ΤΑ ΝΕΑ: «Μεγαλώνει το μέτωπο για το Ασφαλιστικό»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ξεσηκωμό ολοένα και περισσότερων κοινωνικών ομάδων προκαλεί το σχέδιο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό. Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν οι αγρότες που ετοιμάζουν μπλόκο στα Τέμπη, ενώ σε γενική απεργία προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ώρα όμως οι δανειστές κάνουν δυσοίωνες εκτιμήσεις, ανεβάζοντας στα ύψη το δημοσιονομικό κενό για την επόμενη τριετία- κάτι που σημαίνει νέα μέτρα».

ESPRESSO: Έπεσε για ύπνο στο κρεβάτι όπου τη σκότωσε
Στο έγκλημα του Βελβενδού αναφέρεται η εφημερίδα και φιλοξενεί την απολογία του 40χρονου συζυγοκτόνου, στην οποία φέρεται να λέει: «Εβρισε τη μάνα μου, θόλωσα, της έκλεισα το στόμα και ταυτόχρονα της έσφιγγα τον λαιμό».

KONTRA NEWS: «Το «θαύμα» του Αγ. Βικεντίου και του Κυριάκου!»
Η εφημερίδα γράφει ότι «τις γκρίζες ζώνες των συναλλαγών της οικογένειας του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, Χριστοφοράκο και Δενδρινό, φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η «kontranews». Η σημερινή αποκάλυψη αφορά στο… «ΘΑΥΜΑ» του Αγ. Βικεντίου, που έγινε μέσω της «Mistras Holding Limited, με ΑΦΜ 800300662».

STAR PRESS: 20 ευρώ για μια νύχτα με νεαρό πρόσφυγα
"Σε έξαρση βρίσκεται ο αγοραίος έρωτας στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, Ελσίνκι, όπου, σύμφωνα με εφημερίδα της χώρας, μεγάλες σε ηλικία γυναίκες καταφεύγουν σε νεαρούς μετανάστες για να βρουν ερωτική συντροφιά", γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Βαθαίνει το χάσμα για το ασφαλιστικό»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε εξαιρετικά δύσβατο τοπίο θα πραγματοποιηθεί η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό, καθώς οι εκπρόσωποι των πιστωτών ζητούν ακόμη μεγαλύτερες περικοπές των συνταξιοδοτικών παροχών στο ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης».