Την ματαίωση των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica που είχαν προγραμματιστεί για χθες στις 19:00 ανακοίνωσε και επισήμως η ΔΕΘ - Helexpo, μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τον εκθεσιακό χώρο.


Είναι η πρώτη φορά, στην ιστορία των κλαδικών εκθέσεων, που τα εγκαίνια μιας από αυτές ματαιώνονται, λόγω κινητοποιήσεων.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ της αστυνομίας και των συγκεντρωμένων αγροτών. Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά  και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, για να απωθήσουν τους περίπου 2000 αγρότες που επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης", της ΔΕΘ. 

Λίγο νωρίτερα, με το που έμαθαν ότι, τελικά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Αποστόλου, που, πριν μερικές μέρες είχε... γλιτώσει από 100 αγρότες στην Κομοτηνή, επιχείρησαν να εισέλθουν στο Εκθεσιακό Κέντρο μαζικά χωρίς εισιτήριο.

Μετά την αστυνομική επέμβαση, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν εκτός του Συνεδριακού Κέντρου Ι. Βελλίδης και ανέμεναν τις εξελίξεις.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της ΧΑΝΘ υπολογίζεται ότι συμμετείχαν 10.000 - 15.000 αγρότες.