Τον απολογισμό για το Δεκέμβριο του 2015, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.
Τα νούμερα είναι καταιγιστικά: Μοιράστηκαν πάνω από 8.000 κλήσεις για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. -και να σκεφθεί κανείς ότι η κατάσταση στην οδό Εγνατία βελτιώθηκε ελάχιστα, ενώ σε άλλες οδούς, εκτός κέντρου πόλης, δεν άλλαξε τίποτα!


Αδιάψευστος μάρτυρας η φωτογραφία που ελήφθη την περασμένη Παρασκευή, στην Σβώλου, όπου μπορεί κανείς να διαπιστώσει πως το παράνομο παρκάρισμα... καλά κρατεί...

Όπως ανακοινώθηκε (θα γίνει ανακοίνωση και στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο) κατά το χρονικό διάστημα από την 1η έως και την 31η Δεκεμβρίου 2015, η Δημοτική Αστυνομία βεβαίωσε συνολικά 8.783 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. τόσο κατά τη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών του ιστορικού κέντρου της πόλης, από τις 07.30 έως τις 22.00, όσο και κατά τη διεκπεραίωση 167 καταγγελιών, που δέχθηκε η υπηρεσία.

Διεκπεραιώθηκαν 66 έλεγχοι, σφραγίσεις, μηνύσεις και λοιπές διαδικασίες, όπως αποσφραγίσεις και επανέλεγχοι, που αφορούν Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ενώ εξετάστηκαν 551 ενστάσεις - αιτήματα πολιτών και διατέθηκε προσωπικό για επτά δράσεις κατά του παράνομου υπαίθριου εμπορίου σε συνεργασία με τις συναρμόδιες αστυνομικές αρχές. 

Κατά τον τρίτο μήνα επαναλειτουργίας της υπηρεσίας αστυνομεύθηκαν οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Θεσσαλονίκης. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε σταθερή βάση στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Λεωφόρο Νίκης, Βασ. Όλγας, Εγνατία και  κατ’ αναλογία προς το διαθέσιμο δυναμικό, στις οδούς Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Αλ. Σβώλου, Παύλου Μελά, Π. Π. Γερμανού, Ι. Δραγούμη, Βενιζέλου, Βασ. Γεωργίου και στον άξονα της Αγίας Σοφίας. 

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στους ποδηλατόδρομους και στην αποτροπή της παράνομης στάθμευσης κατά τις ώρες αιχμής στην εορταστική περίοδο, με στόχο την απρόσκοπτη μετακίνηση των πολιτών που διέρχονται από το κέντρο της πόλης μέσω Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Πάντως, στο κομμάτι του ποδηλατόδρομου που βρίσκεται στην οδό Καυτανζόγλου, τίποτα δεν άλλαξε, ενώ στο τμήμα της Αγίου Δημητρίου, μπροστά από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ, ο ποδηλατόδρομος συνεχίζει να είναι... πάρκινγκ όσων θέλουν να επισκεφθούν τα εργαστήρια της σχολής...

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού στον αριθμό 2313-317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Μέσα στον Δεκέμβριο του 2015 πραγματοποιήθηκαν 168 αντίστοιχες θεωρήσεις, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες.