Ρεκόρ όλων των εποχών σε εισπράξεις στην πρώτη ημέρα προβολής σημείωσε η νέα, πολυαναμενόμενη, έβδομη ταινία της σειράς «Star Wars», με 57 εκατομμύρια δολάρια στα μποξ όφις των ΗΠΑ και του Καναδά μόνο το βράδυ της Πέμπτης ενώ
οι πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως μέσα σε δύο ημέρες έφτασαν τα 130 εκατομμύρια δολάρια.

Η ταινία ξεπέρασε έτσι το προηγούμενο ρεκόρ των 43,5 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε πετύχει το 2011 η ταινία «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου 2», η τελευταία της σειράς.

Η ταινία «Star Wars: The Force Awakens» έκανε πρεμιέρα σε 12 χώρες την Τετάρτη και σε άλλες 32 την Πέμπτη. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων το Σαββατοκύριακο μπορεί να σπάσουν και το αντίστοιχο ρεκόρ που είχε πετύχει τον περασμένο Ιούνιο η ταινία «Jurassic World», με 208,8 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 512 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο.

Η νέα ταινία - σκηνοθετημένη από τον Τζέι Τζέι Έιμπραμς - πιάνει την ιστορία τριάντα χρόνια μετά τα γεγονότα στην «Επιστροφή των Τζεντάι», και, εκτός από τους πρωταγωνιστές της κλασικής περιόδου, ρόλους αναλαμβάνουν οι Άνταμ Ντράιβερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέγκα, Όσκαρ Άιζακ, Λουπίτα Νιόγκο, Άντι Σέρκις, Ντόμναλ Γκλίσον, Άντονι Ντάνιελς, Πίτερ Μέιχιου και ο Μαξ φον Σίντοφ.

Στη χώρα μας, το «Star Wars: The Force Awakens» θα προβληθεί την παραμονή των Χριστουγέννων.

Από το naftemporiki.gr