Έκρυθμη η κατάσταση στην Ειδομένη. Μετανάστες από διάφορες χώρες έχουν στραφεί κατά των προσφύγων από τη Συρία, επειδή στους πρώτους απαγορεύεται η είσοδος στα γειτονικά Σκόπια!


Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους μετανάστες, Μαροκινής καταγωγής, ανέβηκε σε βαγόνι του ΟΑΣΘ, με αποτέλεσμα να κεραυνοβοληθεί από ρεύμα  υπερυψηλής τάσης, που χρησιμοποιείται για την κίνηση των αμαξοστοιχιών, όταν ήρθε σε επαφή με το εναέριο καλώδιο.

Τα επεισόδια δε λένε να σταματήσουν, καθώς, με ασήμαντες αφορμές, πρόσφυγες και μετανάστες πιάνονται στα χέρια. Μάλιστα, Ιρακινοί ξήλωσαν τις δοκούς στήριξης των συρματοπλεγμάτων και τις χρησιμοποιούν για όπλα!

Όλα ξεκίνησαν όταν εξοργισμένοι οι περίπου 2.500 μετανάστες, στους οποίους δεν επιτρέπεται η είσοδος στα Σκόπια, κάθισαν μπροστά στο σημείο διέλευσης, με αίτημα να μην περάσει κανείς -ούτε οι πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Συρία, αν δεν επιτραπεί σε όλους να περάσουν ελεύθερα.

Χθες το μεσημέρι, ομάδα περίπου 500 μεταναστών που βρίσκονται εδώ και μέρες «εγκλωβισμένοι» στην περιοχή, προσπάθησαν να περάσουν στη γειτονική χώρα από μη περιφραγμένο σημείο με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ να «απαντήσουν» με περιορισμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτή την ώρα στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 6.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 2.500 είναι από εθνικότητες στις οποίες απαγορεύεται η διέλευση.Στο μεταξύ, δύο τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατευθύνονται στην Ειδομένη προκειμένου να επιβιβασθούν σ' αυτά, χωρίς εισιτήριο, όσοι μετανάστες επιθυμούν να μετακινηθούν προς την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Η αντιμετώπιση του θέματος είναι -για άλλη μία φορά- χείριστη...