«Δεν αντέχουμε άλλο» λένε οι 225 πρώην εργαζόμενοι της πτωχευμένης εταιρείας Φίλκεραμ Johnson, μιλώντας στην εκπομπή «Μέσα σ' όλα», στη Βεργίνα Τηλεόραση.

Αυτό που έχει φέρει σε απόγνωση τους εργαζόμενους είναι πως το οικόπεδο , η πώληση του οποίου θα έφερνε χρήματα για να αποζημιωθούν και να λάβουν τα δεδουλευμένα τους δεσμεύεται ουσιαστικά από το Δημόσιο μετά τη νέα τροπή που έχει λάβει η διαδικασία πτώχευσης της εταιρείας.

«Μπαίνει το Κράτος με τη δύναμή του εναντίον των εργαζόμενων που περιμένουν τέσσερα χρόνια τώρα να αποζημιωθούν» λέει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και εργαζόμενων στην εκπομπή «Μέσα σ΄όλα» στη Βεργίνα Τηλεόραση Μάνος Κωνσταντίνος. Και προσθέτει: «Υπάρχουν 3000 πτωχεύσεις στη χώρα μας αυτό το διάστημα, αλλά μόνο σ αυτή την περίπτωση έχουμε αναστολή των πλειστηριασμών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας τρόπος να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι».

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Σωματείου έχει ήδη κατατεθεί τροπολογία με την οποία εξασφαλίζεται εξάμηνη αναστολή πλειστηριασμών της Φίλκεραμ.

Τι συμβαίνει με τη ΒΙΟΜΕ

Εγκαταστάσεις της Φίλκεραμ, του οικοπέδου φιλέτο, το οποίο δεν βγαίνει σε πλειστηριασμό προς το παρόν, χρησιμοποιεί η αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ.  Άλλωστε στο νέο σχέδιο πόλεως για τη συγκεκριμένη περιοχή στην οποία βρίσκεται και το οικόπεδο της Φίλκεραμ, έχει γίνει αλλαγή στη χρήση γης .

«Έχουμε λόγους να πιστεύουμε πως γίνεται προσπάθεια να καθυστερήσει ο πλειστηριασμός. Άλλωστε με το νέο πτωχευτικό κώδικα, οι εργαζόμενοι είναι οι τελευταίοι που αποζημιώνονται σε περίπτωση πτώχευσης. Μάλιστα εάν παρέλθουν 10 χρόνια από την πτώχευση , τότε η ακίνητη περιουσία στο 50% επανέρχεται στον ιδιοκτήτη. Εμείς μπαίνουμε τώρα στον 5ο χρόνο της διαδικασίας αυτής και έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε για τις εξελίξεις. Καλούμε την αριστερή Κυβέρνηση να σταθεί επιτέλους στο πλευρό των 225 άνεργων και ταλαιπωρημένων της εταιρείας» τονίζει ο Πρόεδρος του Σωματείου.