«Αν κάνω τη βλακώδη συναλλαγή και δώσω ψήφο στον κύριο Τσίπρα, θα έχω καταρρακώσει τα οράματα της νεολαίας που μας ψήφισε» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.


Απέρριψε, έτσι, τα σενάρια για ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν εμφανίστηκε, όμως αρνητικός για κυβέρνηση που θα συμμετέχει και η ΝΔ, λέγοντας ότι «μια τέτοια κυβέρνηση έχει νόημα αν συμμετάσχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων», γιατί, όπως ανέφερε, «το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν είναι σοβαρά κόμματα και μόνο υβρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Εξέφρασε την προτίμησή του «να εκλεγεί αρχηγός στη ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης», γιατί, όπως υποστήριξε, ο Κώστας Καραμανλής που τον στηρίζει -και διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με τον Πάνο Καμμένο- ευνοεί μια κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα συμμετάσχει η ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, αν ο Κώστας Καραμανλής πει στον Πάνο Καμμένο να βγει από την κυβέρνηση για να διευκολύνει τις εξελίξεις και να μπει στην κυβέρνηση η ΝΔ, εκείνος θα το πράξει.

Σχολιάζοντας τις θέσεις Λεβέντη, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, είπε: «Ο κύριος Καμμένος διατηρεί σχέσεις με τον κύριο Καραμανλή, γιατί είχαν συνεργαστεί στην κυβέρνηση του, αλλά δεν υπάρχουν τέτοιες υποδείξεις από τον κ. Καραμανλή προς τον κ Καμμένο».

Αλλά και αργότερα, μιλώντας στον Alpha 989, o κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θέλει οικουμενική, αλλά δεν θέλουν στελέχη δίπλα του.

«Οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. Το διαζύγιο είναι σε πλήρη εξέλιξη.»