Στους δρόμους βγαίνουν, ξανά, οι εργαζόμενοι -και οι απολυμένοι- του μετρό της Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιούν, αύριο, Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:30 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, παράσταση διαμαρτυρίας.

Αφορμή η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Υποδομών για το μέλλον του έργου. 

"Αν ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός, απλά «ελπίζει», τότε η πόλη και οι εργαζόμενοι μπορούν να ελπίζουν; Μάλλον είναι περιττό πλέον να απαριθμήσουμε τις ημερομηνίες δέσμευσής του για ανακοίνωση λύσης.  Θα μας πιάσουν όλους τα κλάματα. Το παραμύθι μοιάζει με αυτό του λύκου με τα πρόβατα. Το καινούργιο παραμύθι ονομάζεται ενδιάμεση συμφωνία. Δηλαδή; Αποφασίζουμε να δώσουμε 90 εκατ. ευρώ από τις διαιτησίες, για να κολακέψουμε τον εργολάβο, μπας και βάλει κανένα πασσαλάδικο να κάνει θόρυβο και να νομίσουν οι ιθαγενείς πως το μετρό ξεκίνησε και πάλι εργασίες. Καλύτερα λοιπόν να έλεγε ο Υπουργός « ελπίζω να μου κάνει το κέφι ο ανάδοχος και βάλει κανένα μηχάνημα μπρος, μήπως και με πιστέψουν οι Θεσσαλονικείς!»", τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι "χωρίς να ολοκληρωθούν οι σωστικές ανασκαφές – γα τις οποίες απομένει περίπου το 25% των εργοταξίων  - σταθμοί δεν μπορούν να κατασκευασθούν, ειδικά στο κέντρο της πόλης". Ζητούν εξηγήσεις για το κλείσιμο του αρχαιολογικού τμήματος και να μπει χρονοδιάγραμμα στο έργο.

"Ας πάψουν για μια φορά, να συμπεριφέρονται ως αποικιοκράτες με καθρεφτάκια στους ιθαγενείς και ας βρουν μια βιώσιμη, ουσιαστική και μόνιμη λύση, χωρίς ενδιάμεσες συμφωνίες. Μία λύση, η οποία δε θα δημιουργεί στο μέλλον νέο πλαίσιο απαιτήσεων από τον ανάδοχο. Μία λύση ουσίας και όχι ελπίδας", υπογραμμίζουν.