“Έχουμε μια χύμα κατάσταση, ένα χύμα πράγμα και αυτό βγαίνει από την κεφαλή και εξαπλώνεται προς τους αντιδημάρχους”, ανέφερε ο βουλευτής της Ν.Δ. και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης,
κάνοντας έναν απολογισμό του έργου της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη μέσα στο 2015.

Ο κ. Καλαφάτης μιλώντας το πρωί στο “Πρακτορείο Fm” και στην εκπομπή “ΠΑΡΑδημοτικά στους 104,9” με την Αναστασία Καρυπίδου υποστήριξε πως “υπάρχει μια ομίχλη στο κομμάτι της διοίκησης και πως στα καθήκοντα του σε όλους τους τομείς ο κ. Μπουτάρης παίρνει κάτω από τη βάση”, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο πάνω στο οποίο να δουλεύει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα βασικότερα προβλήματα τα οποία εντόπισε ο κ.Καλαφάτης στην πόλη είναι η καθαριότητα, η έλλειψη έργων που να βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη και το κυκλοφοριακό. 

Ερωτηθείς εάν μετάνιωσε για την απόφαση του να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Γιάννη Μπουτάρη στις δημοτικές εκλογές ο κ.Καλαφάτης δήλωσε πως “η απόφαση ήταν εντελώς συνειδητή, ήταν απόφαση καθαρά παραταξιακού και εθνικού περιεχομένου. Δεν υπάρχει προηγούμενο να παραιτείται ένας εν ενεργεία υπουργός, υπουργός με ατζέντα σε εξέλιξη”.

Πρόσθεσε ωστόσο πως “υπήρχε δυστοκία, κανένας δεν ήθελε. 'Ετρεμαν οι συνάδερφοι μου, αυτοί που έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή μην τους πέσει ο κλήρος. Εγώ το είδα αυτό, πως δεν υπήρχε ένας υποψήφιος, ένιωσα την ανάγκη να το κάνω, γνωρίζοντας ότι ήταν δύσκολος αγώνας και μικρές οι πιθανότητες. Δεν το είχα δουλέψει καθόλου και κατέβηκα ενάμισι μήνα πριν τις εκλογές. Κάποιος που έχει σκοπό να κατέβει δήμαρχος το δουλεύει, εγώ ήμουν εστιασμένος στο έργο μου ως υπουργός”.

Ο επικεφαλής της παράταξης των “Εντάξει” εάν έχει σκεφτεί να είναι και πάλι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, τη στιγμή που ο δήμαρχος κ.Μπουτάρης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, είπε: “Ο δήμαρχος είπε στις προηγούμενες εκλογές ότι είναι η τελευταία του θητεία. Τώρα τη μία στιγμή λέει πως δεν θα ξανακατέβει και την άλλη στιγμή κάτι άλλο. Σε σχέση με το 'έτσι και γιουβέτσι' που μας έχει συνηθίσει ο δήμαρχος, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά”.

“Σε σχέση με μένα ο χρόνος είναι τόσο πυκνός, οι εξελίξεις ραγδαίες και το πολιτικό σκηνικό ρευστό, το μόνο που μπορώ να δεσμευτώ ότι θα προσπαθήσω να είμαι εντάξει στα καθήκοντα μου όλο αυτό το διάστημα που έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε τη διοίκηση του Δήμου. Τα αφήνω όλα ανοιχτά”, ανέφερε. 

Τέλος, για τις αυριανές εκλογές προέδρου στη Νέα Δημοκρατία και αν όλα θα κυλήσουν ομαλά ο κ.Καλαφάτης σχολίασε: “Ενα τεχνικό πρόβλημα έλαβε περισσότερες διαστάσεις από ότι αναλογούσαν. Νομίζω ότι αύριο θα πάνε όλα καλά. Η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη, δυναμωμένη και ανανεωμένη”.