Ίδρωσε (ελέω Βάτσιου) αλλά τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ, κόντρα στον Πανιώνιο, μέσα στην Τούμπα. Είχε την κατοχή, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά πελαγοδρόμησε μετά την ισοφάριση και λίγο έλειψε να απολέσει βαθμούς...


Τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού είχε, στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ. Με την κατοχή πάνω από το 60%, δημιούργησε ευκαιρίες και προηγήθηκε νωρίς, με ωραίο γυριστό σουτ του Μακ, μέσα από την περιοχή του Πανιώνιου. Ο Δικέφαλος προτιμούσε το παιχνίδι από τα άκρα, με Ροντρίγκες (δεξιά) και Μακ (αριστερά) σε κέφια. Ο Πέλκας είναι καλά μαρκαρισμένος στο κέντρο, όμως οι πτέρυγες δημιουργούν ζητήματα στους Νεοσμυρνιώτες.

Ο Πανιώνιος έδειχνε δειλός στην επίθεση, με τους παίκτες του να προτιμούν μακρινά σουτ -τουλάχιστον στο α μέρος, που ο Γλύκος είχε τον ήλιο κόντρα.

Στην αρχή του β μέρους, όλα αυτά άλλαξαν χάρη στον... διαιτητή. Σε μια διεκδικήσιμη μπαλιά μεταξύ Μαλεζά και Μπουμάλ, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ πρόλαβε κι έδιωξε κι ο επιθετικός χαφ του Πανιώνιου έπεσε στα πόδια του. Ο Βάτσιος έδειξε φάουλ σε καλή θέση σχεδόν πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής κι ο Οικονόμου, με απευθείας εκτέλεση, ισοφάρισε.

Από εκεί κι έπειτα ο ΠΑΟΚ... χάθηκε. Το ίδιο κι ο Τούντορ! Οι κινήσεις του ήταν ιδιαίτερα βιαστικές, μέσα σε 10 λεπτά έκανε όλες τις αλλαγές του κι έβγαλε τον μοναδικό παίκτη που μπορεί να δημιουργήσει: τον Πέλκα. Τον... έσωσε ο Τζαβέλας, που τόσα έχει ακούσει από την εξέδρα: Ήταν αυτός που διεκδίκησε σέντρα μακριά από το χώρο ευθύνης του και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το (τελικό) 2-1.

Πάντως ακόμη κι όταν ο ΠΑΟΚ ήταν αγχωμένος και χαμένος στο γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι δεν δικαιολόγησαν τη βαθμολογική τους θέση. Προτιμούσαν να ροκανίζουν το χρόνο, ψάχνονταν με μακρινές μπαλιές και έδειχναν να τους βολεύει και η ισοπαλία. Άρχισαν να βιάζονται μετά το 2-1, αλλά ήταν αργά. Μάλιστα, οι προσπάθειές τους στην επίθεση άνοιξαν διαδρόμους στην άμυνά τους.

Γενική παρατήρηση: Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποβάλει το άγχος του. Το ίδιο κι ο προπονητής του. Ίσως η τρίτη συνεχόμενη νίκη μέσα σε μια βδομάδα (μία τη Δευτέρα στη Μυτιλήνη, μία για το κύπελλο στα Χανιά την Τετάρτη και μία σήμερα στην Τούμπα) δώσει τις ανάσες που χρειάζονται όλοι...

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν κι άλλο ένα νικηφόρο σερί: Εννιά διαδοχικές νίκες επί του Πανιωνίου μετρά ο ΠΑΟΚ. Η τελευταία φορά που οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μην ηττηθούν στην Τούμπα ήταν στις 3 Δεκεμβρίου 2006, όταν η αναμέτρηση τελείωσε ισόπαλη 1-1. Η επίδοση με τις 11 διαδοχικές εντός έδρας νίκες επί της ομάδας της Νέας Σμύρνης από τις 18 Ιανουαρίου 1987 μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2002 είναι αυτή που θέλει να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ. 

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο Τούμπας
Γκολ: 11' Μακ, / 47' Οικονόμου
Δοκάρια: - / -
Διαιτητές: Αριστείδης Βάτσιος. Βοηθοί:  Δημήτριος Τάτσης, Κωνσταντίνος Ποντίκης
4ος Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης
Κίτρινες:  32' Χατζηησαΐας, 44' Ρισβάνης, 66' Διούδης, 67' Χαλκιαδάκης / 7' Γκολάσα, 42' Τζαβέλας, 90' Τζιώλης
Κόκκινες:  - / -
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ (Τούντορ): Γλύκος, Βίτορ(61' Κωνσταντινίδης), Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Ροντρίγκες, Τζιώλης, Γκολάσα(46' Κάτσε), Πέλκας(54' Σάμπο), Μακ, Αθανασιάδης.
Στον πάγκο οι: Όλσεν, Ζάιρο, Τσίμιροτ, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Μυστακίδης, Σάμπο.
Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Διούδης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Χατζηησαΐας, Αργυρόπουλος, Μασούρας(75' Καθάριος), Μπουμάλ, Σιώπης, Κόρμπος(82' Βιγιάλμπα), Καραμάνος(54' Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ.
Στον πάγκο οι: Παπαδόπουλος, Βιγιάλμπα, Τασούλης, Χαλκιαδάκης, Βλάχος, Μητρόπουλος, Καθάριος.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό