«Εάν ο κ. Τσίπρας πήρε τον κ. Καραμανλή ή μίλησε μαζί του και ο κ. Καραμανλής του άλλαξε άποψη, σημαίνει ότι το άπειρο παιδί πήρε τον έμπειρο, γιατί η εμπειρία δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται». 


Αυτό ήταν το σχόλιο του Β.Μεϊμαράκη, μέσω του ΒΗΜΑ 99,5 σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πολιτικών.

«Άρα, το άπειρο παιδί, την ώρα που καιγόταν η χώρα, μίλησε με τον έμπειρο και έμεινε, κατά συνέπεια, η χώρα στην Ευρώπη και το Σεπτέμβριο έφυγε και ο φόβος που υπήρχε το Γενάρη ότι θα μας βγάλει από το ευρώ και την Ευρώπη. 

» Αν λοιπόν η χώρα πάει στα βράχια και ο κ. Τσίπρας θέλει να παίρνει τη γνώμη του κ. Καραμανλή, καλώς έκανε. Και αν ο κ. Καραμανλής τον επηρέασε, ακόμα καλύτερα για τη χώρα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας και συνεννόησης με τον κ. Τσίπρα. Δεν τη θέλει και ο κ. Τσίπρας. Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται αδύναμος και θέλει συγκυβέρνηση, να φύγει και να το πει. Όταν φύγει, θα δούμε τι θα κάνουμε μετά.»

Για το τι θα πράξει στο β’ γύρο, εάν δεν είναι ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους

«Θα το δούμε. Είμαι από αυτούς που παίρνουν θέση. Θα πάρω θέση και θέλω να τονίσω ότι με βάση το καταστατικό οπωσδήποτε πρέπει να γίνει ο δεύτερος γύρος, εάν κάποιος δεν υπερβεί το 50%. Και μεγάλη να είναι η διαφορά, και πρώτος να είμαι, θα επιδιώξω τον δεύτερο γύρο, και αν ο δεύτερος έχει αποχωρήσει. Και να μη θέλουν, πρέπει να γίνει, γιατί το λέει το καταστατικό.»