Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου φορά τα γιορτινά του και υποδέχεται τα Χριστούγεννα με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα  εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στις  δύο Δημοτικές Κοινότητες Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού.


Εκδηλώσεις με μουσική, τραγούδια, χορούς, θεατρικά χριστουγεννιάτικα δρώμενα και αναβίωση εθίμων, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και χειροτεχνίες και χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Αθλητισμού & Πολιτισμού, τη Δημοτική Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Το Συνολικό Πρόγραμμα των εκδηλώσεων


  • - Κυριακή 13 Δεκεμβρίου:  “Το χωριό του Αϊ Βασίλη” από τις 11.00 π.μ. - 15.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου. Το “Χωριό του Αϊ Βασίλη” θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών, όπου θα μπορούν να ασχοληθούν με δημιουργικές δραστηριότητες και κατασκευές, να γράψουν γράμματα στον Αϊ Βασίλη και  να του τα παραδώσουν προσωπικά.
  • - Κυριακή 20 Δεκεμβρίου: “Το χωριό του Αϊ Βασίλη” από τις 11.00 π.μ. - 15.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευθερίου Κορδελιού “Μελίνα Μερκούρη”. 
  • - Κυριακή 20 Δεκεμβρίου:  στις 19.00 μ.μ. στον Πεζόδρομο του Κορδελιού:  άναμμα του δέντρου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, πομπή με φαναράκια,  με φωτιές, βεγγαλικά  και κεράσματα από τα μαγαζιά της περιοχής.
  • - Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου: από τις 12.30 μ.μ. έως τις 14.00 μ.μ. στον πεζόδρομο του Κορδελιού:  Εκδηλώσεις από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς με εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, Άγιο Βασίλη, καραμέλες και μπαλόνια!
  • -Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου: “Κλαδαριές” στις 18.00 μ.μ. στην Πλατεία Ευόσμου, όπου θα πραγματοποιηθεί η αναβίωση του ομώνυμου Χριστουγεννιάτικου Εθίμου από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με μουσική χορό και κρασί γύρω από τη φωτιά.
  • - Τρίτη 29 Δεκεμβρίου: “Μουσική Βραδιά” στις 18.00 μ.μ. στην Πλατεία Ευόσμου. Συμμετέχουν αθλητικά τμήματα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και νεανικά μουσικά συγκροτήματα.