Εκδηλώσεις για παιδιά οργανώνει, από αύριο, το γνωστό καφέ - τσαγερί της Θεσσαλονίκης, "Ζώγια". Θα φέρει στα παιδιά (αλλά και στους μεγάλους που θα είναι μαζί τους) παιχνίδια και παραμύθια από τη Λιλιπούπολη, την Ανθή Θάνου και το Κοπερτί.
 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Ως τώρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, 12:00

«Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι»

Θεατρικό παιχνίδι και δραματοποίηση του μουσικού παραμυθιού των αδελφών Κατσιμίχα, από τη θεατρική ομάδα της Λιλιπούπολης, με τη θεατρολόγο και παιδαγωγό Μαρία Γρίβα

«Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια πολιτεία αγέλαστη και γκρίζα. Εκεί οι άνθρωποι δεν χαμογελούσαν ποτέ. Και τα παιδιά δεν έπαιζαν στα πάρκα. Ώσπου μια μαγική νύχτα όλα άλλαξαν!».
Ελάτε με τα παιδιά σας σε μια πρωτόγνωρη και δημιουργική εμπειρία…

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, 12:00

«Οι καλικάντζαροι  στο μύλο». Χριστουγεννιάτικα παραμύθια από την Ανθή Θάνου
Παραμύθια για το δωδεκαήμερο, τότε που οι καρκάντζαλοι, τα παγανά, παρατούσαν τα πριόνια και τα τσεκούρια τους ανέβαιναν πάνω στη γη, πείραζαν τους ανθρώπους και τα καμώματα τους γένηκαν παραμύθια.  

Μια αφήγηση που αντλείται από τις παραδόσεις τα ήθη και έθιμα του λαού μας  και διανθίζεται με κάλαντα και ευχές από όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι και να γνωρίσουν τις παραδόσεις από  διάφορα μέρη της χώρας μας. Να ακούσουν κάλαντα από τη Θράκη, τη Μακεδονία  και την Ικαρία, ευχές από την Αγιάσο της Μυτιλήνης, μα και πειράγματα από τα Βράσταμα Χαλκιδικής.

Αφήγηση: Ανθή Θάνου. Μουσική: Αλέξης Μακρής

Τρίτη 05 Ιανουαρίου 2016, 12:00

Παιχνίδι με τα Χρώματα από την ομάδα του Κοπερτί

Μια μικρή γιορτινή συνάντηση, ένα πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδι και χρώματα από τη δημιουργική κι ευφάνταστη ομάδα του Κοπερτί. Για λίγες ώρες  η Ζώγια μεταμορφώνεται σε παιδότοπο και γίνεται πολύχρωμη  και τα παιδιά αφήνονται να ζήσουν τη μαγεία των γιορτών και της δημιουργίας…