Οι μεγάλες εταιρίες που είχαν επιλέξει το λιμάνι του Πειραιά και είχαν στη σκέψη τους το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετά την ιδιωτικοποίησή του, σκέπτονται, πλέον, να φύγουν από τη χώρα!


Αιτία η κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη Κιλκίς, όπου μετανάστες από διάφορες χώρες έχουν, ουσιαστικά, καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές, με αποτέλεσμα να έχουν αποκόψει, σιδηροδρομικά, τη χώρα, τόσο σε κίνηση επιβατών, όσο και σε κίνηση εμπορευμάτων.

Όπως δημοσιεύει, σήμερα, η Ναυτεμπορική, ήδη η Hewlett Packard, έχοντας δώσει διορία δύο εβδομάδων για ομαλοποίηση της λειτουργίας του λεγόμενου «δρόμου του μεταξιού», έδωσε εντολή 100 containers που ήταν στο λιμάνι του Πειραιά να αναχωρήσουν με πλοίο για το Κόπερ της Σλοβενίας προκειμένου να συνεχίζουν το ταξίδι τους σιδηροδρομικά προς την Κεντρική Ευρώπη!

Ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον επενδυτών για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης έχει πέσει, καθώς τα κονσόρτσιουμ δεν βλέπουν θέληση, από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, να λύσει το πρόβλημα στα σύνορα και σκέπτονται τι θα συμβεί, αν επενδύσουν εκατομμύρια στον ΟΛΘ και αναγκαστούν να βρεθούν μπροστά σε παρόμοιο πρόβλημα, με τα κοντέινερς φορτωμένα σε εμπορικούς συρμούς να περιμένουν, μέρες και μήνες, στη μία και την άλλη άκρη των συνόρων.

Τεράστιο είναι, πλέον και το πρόβλημα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία νοικιάζει βαγόνια μεταφοράς από γειτονικές χώρες κι αναγκάζεται να πληρώνει το ενοίκιο, παρά το ότι αυτά είναι ακινητοποιημένα στα σύνορα...

Με την κατάσταση αυτή υποβαθμίζεται και ο ελληνικός σιδηρόδρομος, με τους επενδυτές να μην ενδιαφέρονται για μια... τοπική γραμμή, όπως τείνει να μετατραπεί η σιδηροδρομική συγκοινωνία της χώρας...