Επτά εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα στη Θεσσαλονίκη προετοιμάζονται να μετατραπούν σε κέντρα προσωρινής παραμονής προσφύγων  και μεταναστών, σύμφωνα με πρωτοβουλία δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος αλλά και του νομού γενικότερα.


Το σχέδιο, το οποίο στις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να σταλεί στον αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης αναπληρωτή υπουργό κ.Γιάννη Μουζαλα, περιλαμβάνει την τοποθέτηση στρατιωτικών σκηνών σε αυτά τα στρατόπεδα για την διαμονή των προσφύγων και μεταναστών, την αναβάθμιση εγκαταστάσεων υγιεινής, κ. α.

Το όλο θέμα της αντιμετώπισης ενδεχόμενου εγκλωβισμού προσφυγικών κυμάτων στην περιοχής της Θεσσαλονίκης, δεδομένης της γειτνίασης με την Ειδομένη, όπου παρατηρείται ήδη συνωστισμός, υπήρξε αντικείμενο ευρείας σύσκεψης πριν λίγες μέρες δημάρχων της περιοχής με την συμμετοχή εκπροσώπων του στρατού της αστυνομίας, και άλλων υπηρεσιών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Στην βάση των όσων συζητήθηκαν τότε εκπονήθηκε σχέδιο για την προσωρινή μετατροπή εφτά στρατοπέδων σε κέντρα φιλοξενίας, εφόσον χρειαστεί. Επ αυτού πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης στις αμέσως επόμενες ώρες.