Περίπου 5.000 εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διαδήλωσαν σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 


Πραγματοποιήθηκαν τρεις πορείες, με διαφορετικές αφετηρίες και δυο τερματισμούς: Στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και στο δικαστικό μέγαρο. 

Λίγο μετά τις 12.00 ξεκίνησε η πορεία μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ. Περίπου 1.500 άτομα διαδήλωσαν μέσω των οδών Αγ. Δημητρίου - Ιασωνίδου – Εγνατία – Βενιζέλου προς το ΥΜΑΘ όπου θυροκολλήθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Στην πορεία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ προστέθηκαν και οι συγκεντρωμένοι από την Καμάρα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τα πρωτοβάθμια σωματεία. 



Εκτιμάται ότι στην πορεία του ΠΑΜΕ συμμετείχαν πάνω από 3.000 άτομα. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια με πορεία μέσω κεντρικών οδών κατέληξαν οι διαδηλωτές στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. 

Νωρίτερα, άλλα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα κατευθύνθηκαν προς τα δικαστήρια για την εκδίκαση υπόθεσης πλειστηριασμού της ΒΙΟΜΕΤ.