Οι φόροι που έρχονται και οι ουρές στα Πρωτοδικεία για την εισαγωγή πολιτών στον νόμο Κατσέλη, είναι τα θέματα που επιλέγουν, σήμερα, οι περισσότερες εφημερίδες, για βασικά στα πρωτοσέλιδά τους.


Αναλυτικά

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Μπαίνει λουκέτο στον Alpha

H εφημερίδα επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες της και γράφει ότι «πολύ σύντομα θα δούμε πράγματα και θαύματα σε σχέση με τον Δημήτρη Κοντομηνά και την εμπλοκή του στο ΣΚΑΝΔΑΛΟ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου...»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Αγωνία και οργή

Η εφημερίδα επισημαίνει: «Σκηνές καλοκαιριού με τις ατελείωτες ουρές διαρκείας έξω από τις  τράπεζες θυμίζουν οι μεταμεσονύχτιες εικόνες που βλέπουμε τώρα και πάλι από πολίτες που ζουν με τον φόβο της έξωσης από το ίδιο τους το σπίτι. Αυτή τη φορά, απλώς οι αυτοσχέδιες ουρές προτεραιότητας σχηματίζονται έξω από τα Ειρηνοδικεία».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πάρτα όλα

Η εφημερίδα γράφει ότι "έξι διαφορετικές προθεσμίες για πληρωμή φόρων και χαρατσιών λήγουν σήμερα, τελευταία ημέρα του χρόνου, με τον "λογαριασμό" να ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ!".

ΕΘΝΟΣ: Το τελικό σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος παρέδωσε χθες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεγάλη μεταρρύθμιση, το οποίο αναμένεται να σταλεί στους δανειστές μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Φοβούνται χημικό χτύπημα παραμονή πρωτοχρονιάς

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «υπάρχει λοιπόν ο κίνδυνος... άμεσου και δραστικού χτυπήματος των τζιχαντιστών (ακόμα και στην Ελλάδα!), όχι όμως Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ με τα συνήθη τρομοκρατικά μέσα βόμβες, αυτόματα όπλα κτλ.-, αλλά με χρήση χημικών αερίων! Τα οποία φυσικά είναι δηλητηριώδη και το αποτέλεσμά τους είναι ο πολλαπλασιασμός των θυμάτων (δηλ. των νεκρών)».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι φορολογικές ανατροπές του 2016"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ακόμη πιο μεγάλα ποσά φόρων θα κληθούν να πληρώσουν το 2016 εκατομμύρια νοικοκυριά και εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις με τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλλουν την άνοιξη για τα εισοδήματα του 2015".

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ: Ξεκινούν τα έργα του μετρό με τους εργαζόμενους απλήρωτους

«Στο γνωστό μοτίβο που βάδιζαν και οι προηγούμενες κυβερνήσει προχωράει και η τωρινή, αναφορικά με τα έργα του μετρό θεσσαλονικιά. Εξαγγέλλει και μάλιστα σε βάθος πενταετίας, περάτωση έργων(!) όταν είναι γνωστό ότι κανείς από tous εμπλεκόμενους φορείς δεν έχει αποσαφηνίσει ούτε έχει επιβεβαιώσει τις συγκεκριμένες εξαγγελίες», γράφει η εφημερίδα.

ΕΣΤΙΑ: Το ενδεχόμενο διαλύσεως της ΕΕ

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πολύ σκάνια υψηλόβαθμα στελέχη της Κομισιόν, πόσω μάλλον Επίτροποι όπως ο Γερμανός Γκύντερ Εττινγκερ, αποτολμούν δημόσιες τοποθετήσεις που θέτουν τα προβλήματα της Ενώσεως στην πραγματική τους διάσταση".

H ΑΠΟΨΗ: Νυν υπέρ πάντων η αξιολόγηση

Η εφημερίδα επισημαίνει: «Η Αθήνα «καίγεται» να κλείσει τα τεφτέρια και να πάρει ρευστό, αλλά η Κομισιόν δεν θεωρεί τίποτε δεδομένο».

Η ΑΥΓΗ: Η φράξια Σόιμπλε παραμονεύει

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τις ακραίες αντιλήψεις για την Ελλάδα και γενικότερα την Ευρώπη επαναφέρει στο προσκήνιο η σκληρή ομάδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, της οποίας ηγείται ο Β. Σόιμπλε".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Το πρόσωπο της χρονιά είσαι εσύ!

Η εφημερίδα υποστηρίζει σε άρθρο της "μην ψάξεις πολύ και μην πας μακριά. Δεν έχει "βαρύ" επώνυμο ούτε λαμπερό βιογραφικό - ενδεχομένως κανείς δεν θα αναγνώριζε το όνομα και το πρόσωπό του. Ετσι λοιπόν, φέτος το πρόσωπο της χρονιάς έχει το δικό σου, το αλληλέγγυο όμορφο πρόσωπό σου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κίνητρα για να βγουν τα λεφτά από τα σεντούκια

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κίνητρα για να επιστρέψουν στους καταθετικούς λογαριασμούς κεφάλαια που είναι κρυμμένα σε σπίτια και θυρίδες προτείνουν οι τράπεζες στην κυβέρνηση. Υπολογίζεται ότι εκτός τραπεζικού συστήματος, αλλά εντός Ελλάδας, βρίσκονται περί τα 30 δισ. ευρώ, και εάν ένα μέρος τους επέστρεφε στις τράπεζες, θα περιόριζε τη συνεχιζόμενη αιμορραγία των καταθέσεων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ολονυχτίες στα ειρηνοδικεία


Η εφημερίδα τονίζει: «Ατέλειωτες ουρές για την κατάθεση δικογράφων που αφορούν το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως ισχύει για τελευταία ημέρα σήμερα, σχηματίστηκαν χθες στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Στο πόδι ήταν όλοι οι υπάλληλοι των υπηρεσιών, για να δεχτούν τις αιτήσεις, συγκεντρώνοντας χιλιάδες φακέλους».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σχέδιο - πιλότος για τις επερχόμενες νέες ανατροπές

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το σχέδιο για την αντιδραστική μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού θα αποσταλεί στις 4 Γενάρη στο κουαρτέτο και θα τεθεί για διαπραγμάτευση στις 8 του μήνα με τους εκπροσώπους του στην Αθήνα. Στόχος της κυβέρνησης είναι η νομοθέτηση των νέων ανατροπών και της "νέας δομής" του Ασφαλιστικού μέχρι τα μέσα του Γενάρη".

ΤΑ ΝΕΑ: Με ανοιχτά χαρτιά...

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την επόμενη εβδομάδα αποστέλλεται στους δανειστές η πρόταση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση προκειμένου να αρχίσει η διαπραγμάτευση. Η πρόταση της κυβέρνησης παραμένει προσανατολισμένη στη μη περικοπή των κύριων συντάξεων και των επικουρικών κάτω των 200 ευρώ".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το κύμα κακοκαιρίας «χτύπησε» τη Θεσσαλονίκη
«Τα πρώτα χιόνια έπεσαν χθες στα ορεινά του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης μας. Τις μεσημεριανές ώρες ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στο Ασβεστοχώρι και στο Πανόραμα. Χιόνισε και στον Σοχό, στα δυτικά του Λαγκαδά και στον Χορτιάτη, δίχως όμως να προκύψουν προβλήματα. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται στα σημεία όπου χρειάζεται και επεμβαίνουν για να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Ρεβεγιόν στα κόκκινα φανάρια

Η εφημερίδα γράφει: «Λίγα 24ωρα πριν από την αλλαγή του χρόνου, η «Espresso» βγήκε για ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο οδοιπορικό. Πέρασε την πόρτα οίκων ανοχής και συνάντησε κοπέλες που εργάζονται ως ιερόδουλες και έχουν μάθει να μετρούν αντίστροφα για την υποδοχή του νέου έτους πάνω στα σεντόνια των πολλών».

KONTRANEWS: Οι ξένοι μας ληστεύουν και εμείς σώζουμε χιλιάδες ζωές

Μετά, προφανώς, από πολλή αναζήτηση, η εφημερίδα βρήκε να τονίσει ότι «οι χρεοκοπημένοι Έλληνες έδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς σε ολόκληρο τον κόσμο αγκαλιάζοντας ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, που αναγκάστηκαν να περάσουν με τα σάπια δουλεμπορικά το Αιγαίο, αναζητώντας καλύτερη τύχη για τα παιδιά τους αφού οι χώρες τους κατάντησαν βομβαρδισμένο τοπίο μετά τα πειράματα των Αμερικανών που αποσταθεροποίησαν ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και την Αφρική».

SPIRTO: Καθαρίζουν τον Κοντομηνά;

Η εφημερίδα μεταφέρει όσα είπε ο Δήμος Βερύκιος στο ραδιόφωνο και, συγκεκριμένα, ότι «εγχώρια Καμόρα ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, εξολοθρεύει ανταγωνιστές, σκορπάει παντού τον φόβο και τον τρόμο. Αυτά τα παρακλάδια του παρακράτους έχουν βάλει μπροστά να ράψουν ένα κοστούμι για τον Κοντομηνά. με σκοπό να κλείσουν τα Village και τον Alpha και 4.000 οικογένειες να βγουν στον δρόμο».

STAR PRESS: Ανατροπή σκηνικού το 2016

Η εφημερίδα επικαλείται τις προβλέψεις των αστρολόγων Βιργινίας Λεούση, Βάσιας Κόντη και Κατερίνας Σορίλου, οι οποίες «προβλέποντας πως με ραγδαίες εξελίξεις θα αρχίσουμε επιτέλους να βλέπουμε -κυρίως από το β' εξάμηνο- φως στην άκρη του τούνελ».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: 2016 Ελπίδες και φόβοι

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το 2016 ξεκινά με έναν δύσκολο Γενάρη, αλλά μπορεί υπό προϋποθέσεις να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας ήπιας ανάκαμψης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ερχονται φόροι-"φωτιά" στα εισοδήματα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που έφερε το τρίτο μνημόνιο θα αποτυπωθούν στα εκκαθαριστικά φορολογίας εισοδήματος του 2016 και σε αρκετές περιπτώσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα ακόμη και τον διπλασιασμό του πρόσθετου φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Τι φέρνει το 2016 σε αγορές, μετοχές, οικονομία


Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παγκόσμια οικονομία, ρυθμοί ανάπτυξης, πολιτική, πορεία των επιτοκίων, εμπορεύματα, μετοχές, πετρέλαιο, τεχνολογία, επιχειρήσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Επιχειρείται να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, από την πορεία της Κίνας, των ΗΠΑ και των αναδυόμενων οικονομιών μέχρι το Brexit, τις εκτιμήσεις για τα επιτόκια και το comeback του Ιράν".