Με τις... Κυριακάτικες εφημερίδες σήμερα. Λόγω αργίας, κυκλοφορούν σήμερα Παρασκευή, τα φύλλα της Κυριακής, που έχουν τις ειδήσεις της... Πέμπτης.


Αναλυτικά:

ΒΡΑΔΥΝΗ:  Δραματικές αυξήσεις στα όρια ηλικίας από τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αλλάζουν όλα μέσα στο 2016 στο ασφαλιστικό με μεγάλους χαμένους "μητέρες με ανήλικα, ασφαλισμένους του δημοσίου και ειδικών ταμείων".

ΕΘΝΟΣ: Γυναίκες στο χακί

Σύμφωνα με την εφημερίδα "υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες καθώς και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων σχεδιάζει να προωθήσει στην κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος". Από τα περίεργα της ιστορίας είναι ότι όλοι αναπαράγουν το "γυναίκες στο χακί" κι όχι την ανατριχιαστική ιδέα των στρατιωτικών λυκείων...

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πρίγκιπας "τρομοκράτης" διαλύει τη ΝΔ

Η εφημερίδα αναφέρεται στον γιο του τέως, Νικόλαο και γράφει: "Η ιστορική ρεβάνς της βασιλείας έναντι του Καραμανλισμού. Η κυβέρνηση πέφτει, ο ρόλος του Μητσοτάκη και ο Νικόλαος που... έρχεται".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η επιστροφή της ΝΔ και το βέρτιγκο του Τσίπρα

H εφημερίδα επισημαίνει; "Μετά την ανάδειξη νέου αρχηγού της Ν.Δ. (Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης) ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι ο μοναδικός πρωταγωνιστής στο πολιτικό παιχνίδι. Απέναντί του θα είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με νωπή, ισχυρή εντολή από τη βάση που θα επιχειρήσει να εκφράσει το μέτωπο του «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου".

ΕΣΤΙΑ: Ellis Island η Ελλάς

Η εφημερίδα αναφέρεται στο μεταναστευτικό, παραλληλίζει την Ελλάδα με το νησί Έλις, στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης, όπου είχε στηθεί το... χοτ σποτ της εποχής για τους πρόσφυγες όλων των χωρών που έψαχναν ένα καλύτερο αύριο στις ΗΠΑ και κάνει λόγο για "δυστοκία και προχειρότητα" από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

H ΑΥΓΗ: "Υπάρχει λύση χωρίς περικοπές και ελλείμματα"

"Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μπορεί να διασφαλιστεί μέχρι το 2050 με σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων μέχρι το 2032 μέσω μιας σειράς μέτρων που περιέχονται σε μελέτη με πλήρη αναλογιστική τεκμηρίωση. Στον "κουμπαρά" του αποθεματικού κεφαλαίου για το ασφαλιστικό σύστημα θα μπορούσαν να διοχετεύονται έσοδα από τυχερά παιχνίδια, πρόστιμα πάσης φύσεως, μέρος του τιμήματος των αποκρατικοποιήσεων και πόροι από συμβάσεις παραχώρησης δημόσιων έργων", υποστηρίζει η εφημερίδα. Για την ανταποδοτικότητα αυτών των (ήδη υπαρχόντων) πόρων... κουβέντα.

Η ΕΠΟΧΗ: Ελπίζοντας στη Μαδρίτη

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι σχεδιασμοί Μεϊμαράκη, Μητσοτάκη και ο Καραμανλής

"Σκληρή μάχη συμμαχιών και διλημμάτων από τους κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη προοιωνίζεται η αναμέτρηση του β΄ γύρου για την ηγεσία της Ν.Δ., ενώ στο παρασκήνιο διακινείται πλήθος σεναρίων για τους σχεδιασμούς και τον ρόλο που είναι πιθανόν να διαδραματίσει στο μέλλον ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής", τονίζει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Βάλς με τη φωτιά

"Σπαζοκεφαλιά για τον Τσίπρα το επόμενο πακέτο σκληρών μέτρων που θα κρίνει τελεσίδικα τις αντοχές της κυβέρνησης στη Βουλή! Στη φαρέτρα του πρωθυπουργού η αξιοποίηση των νέων στοιχείων του Φαλτσιανί και η αδειοδότηση των καναλιών", γράφει η εφημερίδα και προσθέτει: "Εφιαλτικό το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους • Η γνωμάτευση (για σταυρό ή λίστα σε ενδεχόμενο εκλογών πριν από το καλοκαίρι) που ζήτησε ο Κουρουμπλής από τις νομικές υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών  • Η οικουμενική (τερατογένεση) και η μόνη εναλλακτική, εάν..."

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRANEWS:  Βιάζεται ο βασιλιάς να προλάβει τον Σαμαρά

"Ο Κωνσταντίνος φτιάχνει κόμμα με αρχηγό τον Νικόλαο και στελέχη της Δεξιάς που στρατολογεί από τη ΝΔ", λέει η εφημερίδα και προσθέτει: " Ο Σαμαράς, που προς το παρόν στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην κούρσα για την αρχηγία στη ΝΔ, στήνει μεθοδικά την "εθνικοπατριωτική δεξιά". Ο Κωνσταντίνος θέλει να τον προλάβει και να φτιάξει το δικό του κόμμα, που θα απευθύνεται και στο ίδιο ιδεολογικό τάργκετ γκρουπ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ξηλώνεται η μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "με το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Παιδείας" αυτό που θα πετύχουμε θα ΄ναι "επιστροφή στη δεκαετία του '80".

ΠΡΙΝ: Κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Νέος φόρος σε κάθε συναλλαγή

Σύμφωνα με την εφημερίδα είναι "άλλοθι η κρίση στο ασφαλιστικό" και "το κρυφό χαρτί της κυβέρνησης για 300 εκ. € μέσω τραπεζών" είναι αυτός ο νέος φόρος.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ξέφωτο" για το κεφάλαιο... και αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας.

"Αυτά εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο για το 2015.  Νέο «αναπτυξιακό νόμο», φοροαπαλλαγές για μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού, επέκταση διοδίων και άλλα μέτρα στήριξης των κερδών του κεφαλαίου. Δίνει κάλπικες υποσχέσεις στο λαό, τη στιγμή που επιταχύνει το αντιλαϊκό - αντεργατικό της έργο, με προτεραιότητα τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση από τα μέσα του Γενάρη", τονίζει η εφημερίδα.

TO ΑΡΘΡΟ: Ωριμότητα ψήφου

ΤΟ ΒΗΜΑ: Πωλητήρια σε τιμές ευκαιρίας

Η εφημερίδα εξηγεί "γιατί το Δημόσιο και οι τράπεζες εκποιούν όσο-όσο τα «ασημικά»" και επισημαίνει: "Έφοδος των κερδοσκοπικών hedge funds καθώς η πολιτική αβεβαιότητα «βούλιαξε» τις ελληνικές αξίες. Ζημιά €1,5 δισ. για το Δημόσιο μόνο από την Finansbank. Ακολουθούν Αστέρας, ΟΛΠ, ΟΛΘ".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Στήνουν κομπίνα με τα κόκκινα δάνεια

ΤΟ ΧΩΝΙ : 97,1% του ΕΣΠΑ απορρόφησε η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Χωρίς να εξηγεί, φυσικά, πώς ακόμη δεν έχουν πληρωθεί όσοι επένδυσαν μέσω ΕΣΠΑ η εφημερίδα τονίζει: "Με το 97,1% που πέτυχε η κυβέρνηση, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στο σχετικό πίνακα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταξύ των 28 χωρών - μελών".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ανατροπή με νέα όρια συνταξιοδότησης

Η εφημερίδα τονίζει: "Τις μεταβολές που πραγματοποιούνται στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων σε ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ, δηλαδή γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων, εμποροβιοτεχνών και αυτοκινητιστών, επισημαίνει με δύο εγκυκλίους του το υπουργείο Εργασίας. Όπως και στο ΙΚΑ και το Δημόσιο, αυξάνονται σταδιακά τα όρια ηλικίας από 6 μήνες έως και 17 χρόνια έως το 2021, ώστε από το 2022 και μετά τα γενικά όρια ηλικίας σε όλα τα Ταμεία να είναι 67 έτη ή 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης. Το 2016 αναμένεται να βγουν στη σύνταξη περίπου 110.000 ασφαλισμένοι, εκ των οποίων οι 50.000 θα εμπίπτουν στις νέες διατάξεις. Όσοι δε, θεμελίωναν σύνταξη το 2016 ο επιπλέον χρόνος εργασίας που θα κληθούν να δουλέψουν κυμαίνεται από 3 μήνες έως και 7 χρόνια".

ESPRESSO: Απατεών με δυο γυναίκες

Η εφημερίδα κάνει λόγο για 68χρονο που εμφανιζόταν ως "σεισμολόγος" και ακολουθούσε την συνταγή του "στρίβειν δια του αρραβώνος"!

REAL NEWS: "Γυρνούν την πλάτη στα κόμματα!" 

Η εφημερίδα φιλοξενεί δημοσκόπηση της MRB και στην οποία "οι πολίτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το πολιτικό σύστημα". Όπως προκύπτει από την έρευνα "το άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. είναι μόλις 33,3%", ενώ 4 στους 10 πολίτες αρνούνται να επιλέξουν κάποιον πολιτικό σχηματισμό. "Οργή, ανησυχία, φόβος, ντροπή είναι οι λέξεις που εκφράζουν 8 στους 10 Ελληνες για το 2016". Ακόμη, "8 στους 10 τα βλέπουν "μαύρα" όταν ερωτώνται πώς πιστεύουν ότι πάνε τα πράγματα στη χώρα, την ώρα που 6 στους 10 προβλέπουν επιδείνωση της οικονομίας".

SPIRTO: Η εκρηκτική σχέση Κυριάκου  - Μαρέβα

Η εφημερίδα κάνει λόγο για τη "νύφη που δεν ήθελε η οικογένεια Μητσοτάκη".