Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα,  ανήμερα των Χριστουγέννων, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικά αυξημένες νεφώσεις θα σημειωθούν μόνο στα ανατολικά και νότια. 


Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη τοπικά 5 με 6 μποφόρ. 

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση:

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 βαθμιαία 5 και πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 (μείον ένα) έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 (μηδέν) έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στις βορειότερες περιοχές το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί αρχικά 3 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 και τη νύχτα στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-12-2015 

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: Στα δυτικά ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικό 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.