Χωρίς εφημερίδες σήμερα, λόγω των κινητοποιήσεων του κλάδου. Σας θυμίζουμε τα πρωτοσέλιδα των χθεσινών εφημερίδων καθώς και το salonicanews.com συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Τους έπιασε στην φάκα ο Λεβέντης

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Βασίλης Λεβέντης είναι πλέον ο ρυθμιστής του πολιτεύματος. Από τις στιγμές που αναθεωρεί την άποψη του για την παγκόσμια ειρήνη και τον ένοπλο αγώνα. Αναθεωρεί την άποψη του ακόμα και για τον ιστορικό καραγκιόζη του θεάτρου σκιών..."

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Ομίχλη στο Μαξίμου και αγωνία για ατύχημα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το Μαξίμου σείεται από την ασυνεννοησία, ενώ ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να ξεπεράσει τα προεκλογικά αντιμνημονιακά τσιτάτα και, παράλληλα, να διασφαλίσει τη συνοχή των 153 βουλευτών".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κωδικός "πες τα όλα"!

Η εφημερίδα γράφει: "Μετρητά άνω των 15.000 ευρώ «κρυμμένα» στο σπίτι ή και σε τραπεζικές θυρίδες, πίνακες, κοσμήματα, χρυσή, ασημένια ή χάλκινα νομίσματα, πολύτιμοι λίθοι, ακριβή ρολόγια, χαλιά, τιμαλφή (π.χ. σταυρουδάκια) και λοιπή αντικείμενα αξίας άνω των 30.000 ευρώ θα πρέπει να δηλώσουν στις αρμόδιες Αρχές το 2016 οι πάνω από 300.000 υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (δηλώσεων «πόθεν έσχες»). Σ' αυτούς περιλαμβάνονται τα μέλη της κυβέρνησης, οι βουλευτές και λοιποί πολιτικοί, καθώς επίσης και στρατιωτικοί, δικαστικοί, εφοριακοί, πάσης φύσεως ελεγκτές, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλη διοικητικών συμβουλίων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων αλλά και οι δημοσιογράφοι".

ΕΘΝΟΣ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Πανελλαδικών σε δεκάδες σχολές

"Την αντικατάσταση των Πανελλαδικών Εξετάσεων από ένα νέο μοντέλο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εισηγείται ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος. Σημαντικός θα είναι ο ρόλος του απολυτηρίου, ενώ το υπουργείο και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα καθορίζουν τα επιπλέον προαπαιτούμενα για σχολές υψηλής ζήτησης", γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Τουρκία έκλεισε τα Στενά στη Ρωσία!

Η εφημερίδα γράφει: "Στην «Ε.Ω.» της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου ο πρωτοσέλιδος τίτλος ήταν: «Οι Τούρκοι κλείνουν τα Στενά & εκπληρώνουν τον Άγιο Π αίσιο»! Μια ημέρα μετά επιβεβαιωθήκαμε! Την ίδια ώρα η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο τον «αδύναμο κρίκο» Ελλάδα με εικονικές προσβολές νησιών μας από τουρκικά μαχητικά! Είναι σαφές ότι ο Ερντογάν ξύνεται στη γεωπολιτική γκλίτσα του τσομπάνη - Βλαδίμηρου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σαρωτικές αλλαγές

Σύμφωνα με την εφημερίδα έρχονται στην Παιδεία "Νέο εξεταστικό σύστημα και «παράθυρο» για εισαγωγή αποφοίτων και σε ΑΕΙ Αλλαγές στην ύλη, στο ωρολόγιο πρόγραμμα και την επιλογή ειδικότητας από τους μαθητές «Σπαζοκεφαλιά» με το έτος μαθητείας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Δυνατότητα πρακτικής και στο δημόσιο τομέα".

ΕΣΤΙΑ: Έγκλημα και τιμωρία στο αγροτικό



Η ΑΥΓΗ: Τραβάμε μπροστά

Η εφημερίδα γράφει ότι "το 2016 αφετηρία για έξοδο από την κρίση και ολική επαναφορά της Ελλάδας στην Ευρώπη, δηλώνουν Αλ. Τσίπρας και Γ. Σταθάκης στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Πρόσω ολοταχώς για να βγει η χώρα to συντομότερο δυνατόν από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης, κερδίζοντας ξανά τη θέση της στην Ε.Ε., κινείται η κυβέρνηση. Ο Αλ. Τσίπρας περιέγραψε τη στρατηγική της κυβέρνησης, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με την αραβική παροιμία «Τα σκυλιά ουρλιάζουν, αλλά το καραβάνι κινείται μπροστά»". 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ζοφερό μέλλον, απεργιακό παρόν

"Στη δεύτερη γενική απεργία μέσα σε 20 μέρες, με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό, προχωρούν αύριο Πέμπτη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και όλα τα συνδικάτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Τα προωθούμενα μέτρα στο ασφαλιστικό -ελέω 3ου Μνημονίου και αξιολόγησης- όπως και οι πλειστηριασμοί κατοικιών αποτελούν κόκκινο πανί για εργαζομένους και συνδικαλιστικούς φορείς που ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους", γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η ΠΓΔΜ μπλοκάρει ανθρώπους κι εμπορεύματα 

Η εφημερίδα γράφει: "Οι ελληνικές αρχές διαπιστώνουν τις παρενέργειες από τον φράχτη που έστησαν οι Σκοπιανοί στο ύψος της Ειδομένης και δείχνουν αδύναμες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με τους εγκλωβισμένους μετανάστες. Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επανέλαβε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα μεταφερθούν στην Αθήνα, ωστόσο μέχρι τώρα οι προσπάθειες προσέγγισής τους δεν έχουν επιτύχει".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πανεργατική απεργία Ολοι οτους δρόμους με το ΠΑΜΕ!

"Μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας η αυριανή και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κλάδους και τόπους δουλειάς σχεδιάζουν τη μάχη της περιφρούρησης, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα τα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα", γράφει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ : Στα σκυλιά η συναίνεση

Η εφημερίδα υπογραμμίζει: "Ακόμη και αραβική παροιμία - τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά - επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός. To τέλος της συναίνεσης έγραφε χθες o Αλέξης Τσίπρας αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης ή ανασχηματισμού".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Ψηφίζει, σκουπίζει, τελειώνει

"Το «κάψιμο» των σεναρίων οικουμενικής κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό, εν μέσω της φημολογίας και των πολλών δηλώσεων περί κυβερνητικής διεύρυνσης, βάζει τέλος στο όργιο σχετικών φημών και δηλώσεων. Το «κάψιμο» αυτό, που συνοδεύτηκε από εξαιρετικά υψηλούς τόνους προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αποτελεί, εκτός των άλλων, και μια απόπειρα «οριοθέτησης» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε μόνοι εναντίον όλων και, αν θέλουμε την εξουσία, ψηφίζουμε τα πάντα»", γράφει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Φρούτα και λαχανικά όπλα κατά του καρκίνου

"Οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φρούτων και λευκών λαχανικών, όπως οι πατάτες και το κουνουπίδι, μπορεί να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του στομάχου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Αντιθέτως, όσοι τρώνε πολύ αλάτι ή πίνουν πολύ αλκοόλ αυξάνουν τον κίνδυνο αυτό", γράφει η εφημερίδα του.

ESPRESSO: Έκαψαν ζωντανούς (;) θεία κι ανιψιό

Η εφημερίδα επισημαίνει: "Τον γρίφο ενός φρικιαστικού διπλού φονικού, που συγκλονίζει την κοινωνία της Αίγινας, προσπαθούν να λύσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το κίνητρο και την ταυτότητα των αδίστακτων κακοποιών που σκότωσαν, με τρόπο που δείχνει απύθμενο μίσος (ενδεχομένως να τους έκαψαν ζωντανούς!), μια ηλικιωμένη και τον ανιψιό της".

KONTRA NEWS: Γυναίκα υπουργού της ΝΔ στη λίστα με τους φοροφυγάδες

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "η λίστα με τη νέα φουρνιά των 10.588 φοροφυγάδων, όχι μόνο μπορεί να γεμίσει με χρήματα τα άδεια ταμεία του δημοσίου, αλλά μπορεί ακόμα και να... ματαιώσει την εκλογική* διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ, αφού κανείς ακόμα δεν γνωρίζει, εάν η νέα λίστα των φοροφυγάδων περιλαμβάνει μεγάλα στελέχη, βουλευτές, υπουργούς, ή στενά συγγενικά τους πρόσωπα, γυναίκες, παιδιά, αδερφές, πεθερές και κουμπάρους, οι οποίοι διατηρούν μυστικούς λογαριασμούς με μαύρα χρήματα σε ελβετικές τράπεζες".

STAR PRESS: .Κρεμασμένος βρέθηκε Έλληνας τραγουδιστής

"Σοκ στην οικογένεια, το φιλικό περιβάλλον, αλλά και τον καλλιτεχνικό χώρο προκαλεί η είδηση θανάτου του 20χρονου τραγουδιστή Ρ.Θ., που βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο διαμέρισμά του στην Καλλιθέα", γράφει η εφημερίδα.