Το φιάσκο του «παράλληλου προγράμματος» είναι το θέμα που επιλέγουν οι περισσότερες εφημερίδες για πρωτοσέλιδο. Κάποιες άλλες παραθέτουν επιστροφή Καραμανλή...


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Γύρνα να χτίσεις μεγάλο κυβερνητικό σηχματισμό

Στον Κώστα Καραμανλή αναφέρεται η εφημερίδα και τον προτρέπει: «Γύρω στον Φλεβάρη ή Μάρτη η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα είναι γεγονός... Όπως έχουμε ξαναγράψει ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την συγκεκριμένη κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» είναι ο Κώστας Καραμανής, ο οποίος βλέποντας τα σταγονίδια της διαπλοκής να προσπαθούν να διαλύσουν τη ΝΔ, ανέλαβε εθνοσωτήριες πρωτοβουλίες, ώστε η χώρα να μην γίνει έρμαιο των διαλυτικών προθέσεων, εκείνων που την οδήγησαν στην χρεοκοπία...»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Ο Ρουσσόπουλος ανοίγει το δρόμο της επιστροφής Καραμανλή

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μόνο τυχαίες δεν είναι οι δηλώσεις του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου για τον Κ. Καραμανλή, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στη Ν.Δ. Με συνεντεύξεις του σε όλα τα ΜΜΕ, επισημαίνει την ανάγκη επανεμφάνισης του πρώην πρωθυπουργού ο Ρουσόπουλος σκηνοθετεί την επιστροφή Καραμανλή...»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κοροϊδία και πάλι από τη Γερμανία»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «δεν συμμετέχει με τα εκατομμύρια που είχε υποσχεθεί στο «Ταμείο για το Μέλλον» που θα λειτουργούσε σαν... πλυντήριο για όσα έχει πράξει κατά της πατρίδας μας διαχρονικά. Άνθρωποι του Βερολίνου πλησιάζουν (εν κρυπτώ) τους δήμους προτείνοντας «κάποια έργα» για να «ξεχάσουν» τις απαιτήσεις τους».

ΕΘΝΟΣ: «Δόση αλα κάρτ για τα «κόκκινα» δάνεια»

Η εφημερίδα σημειώνει: «το εισόδημα και οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης θα καθορίζουν το ύψος της μηνιαίας δόσης που θα πρέπει να καταβάλλουν στην τράπεζα τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με «κόκκινα» δάνεια σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Τουρκία κάνει... πίπες στην Αμερική!

«Η Τουρκιά γλείφει τις ΗΠΑ στο γνωστό σημείο" δήλωσε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη τύπου εφ' όλης της ύλης ενώπιον 1.350 δημοσιογράφων(!) και είναι πλέον φανερό πως το ποτάμι δεν έχει γυρισμό», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ο Τσίπρας αντί για το… Μνημόνιο «έσκισε» το παράλληλο πρόγραμμα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πριν από την τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group οι Βρυξέλλες θεώρησαν μονομερή ενέργεια το νομοσχέδιο και το «ξήλωσαν». Αμετανόητη η κυβέρνηση για το φιάσκο ρίχνει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση γιατί έκανε… θόρυβο και…ξύπνησε τους δανειστές».

ΕΣΤΙΑ: «Ευτελισμός για το Κοινοβούλιο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε πρωτοφανή υποβάθμιση του θεσμού του Κοινοβουλίου οδηγούν οι χειρισμοί της ηγεσίας του Σύριζα στο ζήτημα του επονομαζόμενου «παράλληλου προγράμματος».

Η ΑΥΓΗ: «Τουρκική τρύπα στον ευρωπαϊκό έλεγχο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «ελάχιστη είναι η μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά, παρά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στα τέλη Νοεμβρίου, αποφάνθηκαν οι «28» στη σύνοδο κορυφής».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «λίγες ώρες προτού εγκριθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ από τις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση επέλεξε να μην οξύνει τα πνεύματα στις σχέσεις της με τους δανειστές και έβαλε στον «πάγο» το νομοσχέδιο με το “παράλληλο πρόγραμμα” ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Στο «ψυγείο» το παράλληλο πρόγραμμα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σε πλήρη αναδίπλωση, που προκαλεί ισχυρούς ενδοκυβερνητικούς κραδασμούς και επιδεινώνει το ήδη βαρύ κλίμα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώθηκε χθες η κυβέρνηση. Στον απόηχο των ισχυρότατων ενστάσεων που εκδηλώθηκαν πριν από το Euroworking Group για το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» αναγκάστηκε ουσιαστικά να αποσύρει το σχετικό νομοσχέδιο».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μνημόνιο χωρίς παράλληλο πρόγραμμα

Όπως τονίζει η εφημερίδα, «αποσύρθηκε χθες με συνοπτικές διαδικασίες το "παράλληλο πρόγραμμα" της κυβέρνησης. Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην ολομέλεια. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η απόφαση ελήφθη μετά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι πληροφορίες από το EuroWorkingGroup όμως έκαναν λόγο για απαίτηση των δανειστών να αποσυρθεί το παράλληλο πρόγραμμα επειδή τα μέτρα που προέβλεπε ήταν ακοστολόγητα. Αμέσως μετά διέρρευσε ότι εγκρίθηκε η υποδόση του 1 δισ. ευρώ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Απάτη για το λαό το «παράλληλο πρόγραμμα»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «άδοξα τελείωσε η διαφημιστική απάτη της κυβέρνησης με τίτλο «παράλληλο πρόγραμμα». Το νομοσχέδιο που αποσύρθηκε, όχι μόνο δεν αποτελεί αντίβαρο στον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων, ανακυκλώνοντας τα περσινά προγράμματα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Βόρειοι εναντίον Νοτίων»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μετακινήσεις τεκτονικών πλακών καταγράφονται στη ΝΔ πριν από τη νέα προσπάθεια για την εκλογή ηγεσίας. Παράλληλα με την αντιπαράθεση των διεκδικητών του γαλάζιου θώκου, ένας πόλεμος εσωκομματικών στρατοπέδων- Βορείων και Νοτίων- βρίσκεται σε εξέλιξη».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σε κίνδυνο νεφροπαθείς, λόγω γραφειοκρατίας...

"Απλήρωτες παραμένουν, για γραφειοκρατικούς λόγους, εδώ και έξι μήνες οι ιδιωτικές Μονάδες Τεχνητού Νεφρού της Θεσσαλονίκης με συνέπεια να βρίσκονται στα πρόθυρα του λουκέτου παρότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από τα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ", επισημαίνει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Η δίκη του Λιάγκα με την ωραία του Alpha

«Ηλεκτρισμένο ήταν χθες το κλίμα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας,όπου συζητήθηκε η αγωγή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου σε βάρος του Γιώργου Λιάγκα, με αφορμή τα προσβλητικά σχόλια που είχε κάνει ο παρουσιαστής στον αέρα της εκπομπής του για την ωραία του Alpha πριν από περίπου έναν χρόνο», γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Ο Καραμανλής διαλύει τη ΝΔ με τη βοήθεια του Μητσοτάκη»

Η εφημερίδα γράφει ότι «μετωπική σύγκρουση των οικογενειών και των βαρόνων απαξιώνει, συρρικνώνει και διαλύει τη ΝΔ. Οι παρεμβάσεις του περιβάλλοντος του Κ. Καραμανλή υπέρ συγκεκριμένου υποψήφιου σε συνδυασμό με την πρωτοφανή επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του πρώην Πρωθυπουργού, αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου δημιουργούν εμφυλιοπολεμικό σκηνικό στη συντηρητική παράταξη».

STAR PRESS: Ρίχτηκε στο παιδί μου και τον σκοτώσαμε

«Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το αποτρόπαιο φονικό που έγινε το Νοέμβριο στον Καραβόμυλο Αχαΐας με θύμα τον 75χρονο Κώστα Ζησάκη και δράστες την οικιακή βοηθό, το σύντροφό της  και έναν οικογενειακό τους φίλο. Από τις ανακρίσεις της Ασφάλειας Αχαΐας, αποκαλύφθηκε ότι η 31χρονη Ελληνίδα οικιακή βοηθός είχε αποπειραθεί να σκοτώσει και το προηγούμενο βράδυ τον ηλικιωμένο άνδρα, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, είχε επιχειρήσει να ασελγήσει στο ανήλικο παιδί της», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σκληρή στάση από Ε.Ε.»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «απεσύρθη το νομοσχέδιο μετά το τελεσίγραφο Βίζερ σε Χουλιαράκη. Εκνευρισμός στις Βρυξέλλες για τη μονομερή ενέργεια της Αθήνας. Νέες ρυθμίσεις στις αρχές Ιανουαρίου υπόσχεται η κυβέρνηση».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Μήνυμα μηδενικής ανοχής»


Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ενώ η κυβέρνηση με διαδοχικές ανακοινώσεις επιχειρούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με την αναβολή της ψήφισης του «παράλληλου προγράμματος» για το νέο έτος, οι θεσμοί βρήκαν μια ακόμη ευκαιρία να στείλουν μήνυμα μηδενικής ανοχής στις μονομερείς ενέργειες από την ελληνική πλευρά».