Φορολογικά, αλλά και το θέμα της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ο Κοτσώνης ενημερώνει τον Μαρινάκη για το Noor II

Η εφημερίδα αναφέρεται σε εμπλοκή του πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιου Κοτσώνη, στην υπόθεση με το πλοίο που μετέφερε ναρκωτικά, όπως αποκαλύφθηκε, χθες βράδυ, από την εκπομπή του Σκάι "Η Δίκη", με τον Κυριάκο Θωμαΐδη.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Ο Αλέξης ξεπουλάει και τα... μαχαιροπίρουνα στους Γερμανούς

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "ο Αλέξης δίνει τα πάντα στους δανειστές χωρίς προοπτική. Για προκαταβολή του 1 δισ. ευρώ, ζήτησαν όλα τα «ασημικά» του ελληνικού Δημοσίου και τους δίνουμε ακόμη και τα «μαχαιροπίρουνα»! Η κυβέρνηση πούλησε χθες 14 αεροδρόμια στους Γερμανούς.Έχει «δρομολογήσει» τον ΑΔΜΗΕ. Παραχώρησε στα «κοράκια» των distressed funds τα «κόκκινα» δάνεια.Έρχεται και ο αφελληνισμός των ελληνικών ξενοδοχείων, όπως έχει αποκαλύψει η «Α»".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κοινές περιπολίες απαιτεί το Βερολίνο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πρόταση, βόμβα, η οποία επιτρέπει τη διεξαγωγή κοινών περιπολιών με τους Τούρκους στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού, έχει στα χέρια του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος έχει διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές –και ειδικά προς την Κομισιόν, από την οποία του απεστάλη- ότι η διατύπωση αυτή ως έχει δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα».

ΕΘΝΟΣ: «Οι νέοι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων»

Η εφημερίδα σημειώνει: «αυξήσεις έως και 196 ευρώ θα δουν στους μισθούς τους περίπου 314.000 υπάλληλοι από το σύνολο των 567.000 εργαζομένων στον στενό δημόσιο τομέα, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Άγνωστη προφητεία Πατροκοσμά για τα έσχατα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «οι ημέρες που ζούμε είναι πράγματι κοσμοϊστορικές. Όλα θα γίνουν ξαφνικά, μέσα σε λίγες μέρες, μέσα σε λίγες εβδομάδες, μες στον χειμώνα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πώς θα σώσετε το σπίτι σας από funds-κοράκια»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κλειδί η ένταξη στο νόμο Κατσέλη μέχρι το τέλος του έτους για προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς με πιο «ελαστικά» κριτήρια. Μετά τις 15 Φεβρουαρίου κινδυνεύουν οι κατοικίες οφειλετών με κόκκινα δάνεια που θα μεταπωληθούν στις εταιρίες διαχείρισης σε πολύ χαμηλές τιμές».

ΕΣΤΙΑ: «Δείγμα φορολογικής παράνοιας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την παράνοια του φορολογικού μας συστήματος, που ουσιαστικά τιμωρεί τους έντιμους και συνεπείς ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, αναδεικνύει ένας Βρετανός πολίτης, που ζει και εργάζεται στην χώρα μας».

Η ΑΥΓΗ: «Έξτρα αφορολόγητο με άυλο χρήμα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «θέσπιση κινήτρων για άμεση και γενικευμένη χρήση του άυλου χρήματος (πιστωτικών-χρεωστικών καρτών, e-banking κ.α.) στις οικονομικές συναλλαγές σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, προσδοκώντας και σε άμεσα αποτελέσματα πρωτίστως κατά της φοροδιαφυγής».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «…Οι ουρανοί είναι δικοί μας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ικανοποίηση Σόιμπλε από τις υπογραφές για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport. Η συμφωνία οδεύει προς τη Βουλή για επικύρωση, αρκεί να πάρει το «πράσινο» φως από τις Βρυξέλλες».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Κέντρο προσφύγων το Ελληνικό»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, στα παλιά τολ της αεροπορίας, προχωρά η κυβέρνηση. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ταξιδέψει αύριο σε Λέρο και Χίο, ώστε να επιβλέπει την προετοιμασία των hotspots».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ανθρώπινη πόλη αλλά από το... 2030 

"Η διαμόρφωση γηπέδου γκολφ σε τμήμα του στρατοπέδου Κακιούση, η πεζοδρόμηση κομβικών δρόμων, όπως η Ερμού, η Σόλωνος και η Καρακάση, η δημιουργία χώρων στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου της πόλης και τριών μαρίνων στο Θερμαϊκό είναι μόνον ορισμένες από τις παρεμβάσεις που προβλέπει η μελέτη αναθεώρησης του γενικού πολεοδομικού σχεδίου του δήμου Θεσσαλονίκης.
Η μελέτη αυτή, που θέτει ως έτος-στόχο το 2030, θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, ώστε οι φορείς της πόλης να έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους πριν από τη διαμόρφωση των τελικών προτάσεων του δήμου Θεσσαλονίκης", γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Συλλαλητήρια σήμερα ενάντια στη νέα δόση προαπαιτούμενων»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο με τα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα διοργανώνονται, σήμερα, σε όλη τη χώρα με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ. Τα συλλαλητήρια αποτελούν απάντηση στις προσπάθειες της κυβέρνησης να συσκοτίσει το αντιλαϊκό περιεχόμενο των προαπαιτούμενων με το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Με σημαίες και με νταούλια»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ζαλάδες προκαλούν στη Νέα Δημοκρατία οι διαρροές υπέρ Μεϊμαράκη από την πλευρά Καραμανλή, καθώς συνδυάζονται με μηνύματα υπέρ κάποιας μορφής συνεργασίας με την κυβέρνηση, που στέλνουν στελέχη του καραμανλικού στρατοπέδου».

ESPRESSO: Όργια με την περιουσία μεγάλου συνθέτη

"Ένας πασίγνωστος συνθέτης που πάσχει από γεροντική άνοια στα 86 του χρόνια, η απελπισμένη ηθοποιός σύζυγος του και ένας πρώην πιλότος και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που φέρεται ότι εποφθαλμιά την τεράστια περιουσία του ζεύγους είναι οι πρωταγωνιστές του πρωτοφανούς οικογενειακού δράματος που εκτυλίσσεται τα τελευταία χρόνια στις δικαστικές αίθουσες", γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Έφοδος FBI εισαγγελέας μπούκαρε σε ξένη τράπεζα»

Η εφημερίδα γράφει ότι «με μια πρωτοφανή επιχείρηση για τα ελληνικά δεδομένα που παραπέμπει στις μεθόδους που χρησιμοποιεί το αμερικάνικο FBI, οι εισαγγελικές αρχές έκαναν έφοδο στο κεντρικό κτίριο που στεγάζεται η διοίκηση μεγάλης ξένης τράπεζας στην Ελλάδα και κατάσχεσαν σκληρούς δίσκους».

STAR PRESS: Βίντεο - σοκ με το τέρας της ΕΤ3

"Συνεργός στο βιασμό του 9χρονου κοριτσιού από τον 56χρονο υπάλληλο της ΕΡΤ Θεσσαλονίκης φέρεται να είναι ο πατέρας του παιδιού", γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Διπλό μήνυμα από το ΔΝΤ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «διπλό μήνυμα σε Ελλάδα και Ευρωζώνη στέλνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θέτοντας προϋποθέσεις για να συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας».