Τα αυξημένα (πλέον) όρια συνταξιοδότησης έγιναν το θέμα που προτίμησαν οι περισσότερες σημερινές εφημερίδες για βασικό, στα πρωτοσέλιδά τους. Αναλυτικά:


ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές μεταφέρουν τα πετρέλαια των τζιχαντιστών

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "στα χέρια της ΕΥΠ βρίσκεται λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων λαθρεμπόρων που μεταφέρουν στα αμπάρια των πλοίων τους πετρέλαια των τζιχαντιστών του ISIS, ενώ σε άλλες περιπτώσει ακόμα και τζιχαντιστές"... 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Ο Τσίπρας φοβάται ανταρσία και η ΝΔ διάσπαση

Σύμφωνα με την εφημερίδα που πρωτοκυκλοφόρησε σήμερα "εγκλωβισμένοι στα πολιτικά αδιέξοδα των μνημονιακών επιλογών τους, συγκυβέρνηση και Ν.Δ. παλεύουν να κρατήσουν όρθιο το σαθρό σύστημα εξουσίας τους". 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τα πάντα για τις νέες συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που σε ακραίες συνθήκες φθάνουν ως τα 17 έτη, περιγράφει αναλυτικά εγκύκλιος που εξέδωσε χθες το υπουργείο Εργασίας και αφορά ειδικές περιπτώσεις ασφάλισης στο ΙΚΑ».

ΕΘΝΟΣ: «Αύξηση ορίων από 5 μήνες έως 17 χρόνια»

Η εφημερίδα σημειώνει: «αυξάνονται από πέντε μήνες μέχρι και 17 χρόνια τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας. Πώς θα εφαρμόζεται το «πέναλτι» της πρόωρης εξόδου. Οι «τυχεροί» που εξαιρούνται και τι ισχύει με τις επικουρικές».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η κάθοδος του ξανθού γένους

Στις εξελίξεις με τη Ρωσία αναφέρεται, στο πρωτοσέλιδο θέμα της, η εφημερίδα. "Η ρωσική Δούμα υποστηρίζει την θέση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας που ζητεί την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθόδοξη Εκκλησιά και το Πατριαρχείο: «Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά μία φιλική κίνηση - την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην χριστιανική εκκλησία. Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να συνδράμη υλικά, αλλά και με τους καλύτερους Ρώσους συντηρητές και επιστήμονες για την αποκατάσταση ενός μνημείου για την παγκόσμια Χριστιανοσύνη. Η κίνηση αυτή θα βοηθήση την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξουν οτι το καλό υπερβαίνει την πολιτική». Αυτά εδήλωσε ο Σεργκέι Γκαβρίλοφ, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας και συντονιστής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την προστασία των χριστιανικών αξιών της Ρωσικής Δούμας", γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Εγκύκλιος… παγίδα για νέα όρια ηλικίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «όσοι συνταξιοδοτούνται στα 62 έτη εκτός της μείωσης 30% στις αποδοχές θα έχουν έξτρα πέναλτι 10% έως στα 67. Παγίδα πρόσθετων περικοπών για μητέρες και γυναίκες ακόμα και αν είχαν θεμελιώσει δικαίωμα, αλλά αποχωρούν μετά τις 19.8.2015».

ΕΣΤΙΑ: «Παιδεία χωρίς εθνικό χαρακτήρα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «νέα αναταραχή αναμένεται στον τομέα της Παιδείας, καθώς συγκροτήθη και αρχίζει τις εργασίες της η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία. Και είναι απολύτως βέβαιο ότι θα αποδώσει τέρατα»

Η ΑΥΓΗ: «Κωδικός «Σταθερότητα» »

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σταθερά προσηλωμένη στις πολιτικές κοινωνικές και οικονομικές προϋποθέσεις για να εισέλθει η χώρα σε μια νέα περίοδο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης μένει η κυβέρνηση κλείνοντας τα αφτιά στις Σειρήνες φανταστικών οικουμενικών σχημάτων, που αποκλειστικό στόχο έχουν να κρατήσουν τη χώρα δέσμια των δικών τους συμφερόντων».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Η ξαναζεσταμένη σούπα της οικουμενικής»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη ότι «όχι μόνο δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά –αντίθετα- είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον». Στάθηκε η αφορμή για να φουντώσει ξανά η σεναριολογία περί οικουμενικής κυβέρνησης».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Η κυβέρνηση στο «κόκκινο» »

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «αντιμέτωπος με ένα νέο κύκλο ενδοκυβερνητικών και εσωκομματικών προβλημάτων και προβληματισμών αναμένεται να βρεθεί από σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο του «ναυαγίου» του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παγίδα θανάτου το παλιό Αλλατίνη 

"Το τραγικό περιστατικό του θανάσιμου τραυματισμού της 15χρονης Ιωάννας αναδεικνύει για άλλη μια φορά την υπόθεση της εγκατάλειψης του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος Αλλατίνη (Γ. Παπανδρέου -πρώην Ανθέων- με Σοφούλη). Κυρίως αναδεικνύει τα ελλιπή μέτρα φύλαξης και ασφάλειας του χώρου, ο οποίος είναι γεμάτος παγίδες", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: « «Στο πόδι» εργαζόμενοι και αγρότες με απεργία και μπλόκα»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση με τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και τις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, ζητώντας μάλιστα τη συναίνεση και ανοχή απ’ το λαό, η μόνη απάντηση είναι ο ταξικός αγώνας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου, η καθολική συμμετοχή στην απεργία μεθαύριο Πέμπτη».

ΤΑ ΝΕΑ: «Φύγε εσύ, έλα εσύ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ζεστή επιχειρεί να κρατήσει η κυβέρνηση την προοπτική διεύρυνσης του κυβερνητικού σχήματος, ενόψει της ψήφισης των οδυνηρών μνημονιακών ρυθμίσεων. Παρά το ναυάγιο του Συμβουλίου των Αρχηγών που περισσότερο ανέδειξε διαφορές μεταξύ των κομμάτων παρά γεφύρωσε αποστάσεις».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χάπι για το διαβήτη «δίνει» 120 χρόνια ζωής

"Ένα ευρέως χορηγούμενο φάρμακο για τον διαβήτη ενδέχεται να μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε έως τα 120 μας χρόνια, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες. Το φάρμακο είναι η μετφορμίνη και μελέτες σε ζώα έδειξαν ότι παρατείνει σημαντικά τη ζωή, διαφυλάσσοντας την υγεία του εγκεφάλου", γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Γάμος στη φυλακή για τον σοφιστικέ ληστή

" Οι ληστείες,το κρυφτούλι και το άγριο κυνηγητό με την Αστυνομία, αλλά και οι περιπετειώδεις αποδράσεις που άφησαν ιστορία, ανήκουν στο παρελθόν για τον 55χρονο σήμερα διαβόητο κακοποιό Κώστα Σαμαρά. Χτυπημένος από έρωτα, ο σοφιστικέ ληστής αποφάσισε να αλλάξει μια για πάντα τη ζωή του και την περασμένη Τετάρτη παντρεύτηκε την επί χρόνια σύντροφο του", γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Επιστρέφει ο Μαντέλης τα λεφτά που είχε πάρει από τη SIEMENS»¨

Η εφημερίδα γράφει ότι «τα λαμόγια του συστήματος ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, αρχίζουν να επιστρέφουν τα κλεμμένα για να γλιτώσουν τη φυλακή».

STAR PRESS: Απειλούν τα παιδιά του Τσαλίκη

Η εφημερίδα αναφέρεται σε περιστατικό που έγινε στη Θεσσαλονίκη, όπου άγνωστος έστειλε ένα δώρο για τα παιδιά του τραγουδιστή, με ηλικιωμένο ζευγάρι, στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδά ο Τσαλίκης και, στη συνέχεια, απείλησε τα παιδιά του, σε τηλεφωνική επικοινωνία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τραπεζικός «πυρετός» »

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μεγάλη η συμμετοχή μικρο-επενδυτών στην εγγραφή για νέες μετοχές της ΕΤΕ. Με το βλέμμα στην αυριανή συνεδρίαση μέτοχοι, αναλυτές και χρηματιστές. Η συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών θα κρίνει την πορεία του ΧΑ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Μνημόνιο και για το χρέος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με νέο πρόγραμμα εποπτείας της Ελλάδας θα συνοδευτεί η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, η οποία έρχεται μεν πιο κοντά, αλλά υπό την προϋπόθεση της εφαρμογής όλων των δεσμεύσεων και ειδικά του ασφαλιστικού».