Ιστιοπλοϊκό σκάφος θα αναχωρήσει από Θεσσαλονίκη την Κυριακή 15/11/2015 για Λέσβο, για παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες και υποστήριξη των εθελοντικών ομάδων. Θα παραμείνει στο νησί περίπου 30 μέρες. 


Για την επάνδρωσή του χρειάζονται 4 άτομα, εθελοντές: ναυαγοσώστες ή γιατροί ή νοσηλευτές - νοσοκόμοι με γνώσεις πρώτων βοηθειών. Τα άτομα αυτά θα διαμένουν - διανυκτερεύουν στο σκάφος.


Την Παρασκευή 13/11/2015, μεταξύ 13.00μμ – 18.00μμ οι εθελοντές θα συγκεντρώσουν στην Μαρίνα της Ν. Κρήνης (Αρετσού) χειμωνιάτικα ρούχα, κουβέρτες και παιχνίδια (παρακαλούν να μην συγκεντρωθούν τρόφιμα, λόγω βάρους και ευπάθειας). 

Για την διευκόλυνση των εθελοντών, (απαιτεί πολύτιμο χρόνο η διαλογή των πραγμάτων), οι οργανωτές παρακαλούν, όσο είναι δυνατόν, να πακετάρετε τα πράγματα που θέλετε να δώσετε, ανά ηλικία, φύλο και νούμερο. 

Σημαντικό είναι να θυμάστε πως δεν πρέπει να παραδώσετε ογκώδη κιβώτια, λόγω στενών χώρων εντός του σκάφους, και να γράψτε έξω από κάθε πακέτο το περιεχόμενο του δέματος π.χ. για αγοράκι 5 χρονών, εσώρουχα, κάλτσες, φανέλα, φόρμα, φούτερ, ζακέτα, μπουφάν, μποτάκια Νο 29, γάντια, κασκόλ, μικρό παιχνίδι ή π.χ. γυναικεία φόρμα, φανέλα, αθλητικά παπούτσια Νο 38, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, κάλτσες, ομπρέλα. Φροντίστε να φτιάξετε πακετάκια κλεισμένα σε σακούλα (ώστε να μην βρέχονται) ή ακόμα καλύτερα βάλτε το πακέτο σας σ’ ένα Σακίδιο πλάτης. Μην ξεχάσετε να γράψετε απ’ έξω το περιεχόμενο του. 

Εάν δεν μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πακέτο με ολοκληρωμένη φορεσιά, μπορείτε να φέρετε πακέτο με ένα είδος π.χ. πακέτο με οδοντόβουρτσες ή με παιχνίδια. 

Αν κάποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στην κάλυψη του κόστους της αποστολής (κυρίως έξοδα εξοπλισμού σκάφους και καυσίμων) μπορεί να επικοινωνήσει με τον:
(και για κάθε διευκρίνηση) Δημοσθένη Σπάνια, τηλ :6978775109 Email: spanias@sailinghellas.gr .