Μια 37χρονη γυναίκα χάρισε ζωή σε πέντε ανθρώπους -μεταξύ των οποίων κι ένας 15χρονος από τη Θεσσαλονίκη.


Ο 15χρονος δέχτηκε τον νεφρό της, το πολύτιμο δώρο ζωής, από την 37 ετών, η οποία κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία στο Νοσοκομείο Πατρών. 

Τη διαδικασία των μεταμοσχεύσεων οργάνωσε το γραφείο συντονισμού Βορείου Ελλάδος κι έτσι ο νεφρός, αλλά και το ήπαρ της άτυχης γυναίκας μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα για τη μεταφορά της χειρουργικής ομάδας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου έγιναν οι δύο μεταμοσχεύσεις, και των συγκεκριμένων μοσχευμάτων διατέθηκε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Το ήπαρ έφθασε κι αυτό στη Θεσσαλονίκη και μεταμοσχεύτηκε σε 64χρονο. Η καρδιά της δότριας ήδη χτυπά ξανά σε μία 29χρονη, η οποία ήταν υπό μηχανική υποστήριξη, ενώ οι πνεύμονες μεταμοσχεύτηκαν σε ασθενή στο Ανόβερο της Γερμανίας, καθώς στην Ελλάδα δεν γίνονται μεταμοσχεύσεις πνευμόνων.

Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδο θέμα της σήμερα η εφημερίδα Μακεδονία, το οποίο υπογράφει η Νικολέττα Μπούκα και δίνει λεπτομέρειες για την αερογέφυρα ζωής που στήθηκε μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Γερμανίας, η 37χρονη Ζωή από τον Πύργο Ηλείας, κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία στο Νοσοκομείο Πατρών. Πίσω της άφησε τα δύο μικρά παιδιά της, ένα αγοράκι 4 ετών και ένα κοριτσάκι 1 έτους, και το σύζυγο της. Παρά την οδύνη για τον άδικο χαμό της η οικογένειά της βρήκε την ψυχική δύναμη να χαρίσει τα όργανα της Ζωής, προκειμένου να σωθούν άλλοι άνθρωποι.