Παρατεταμένο το χειροκρότημα για το έργο του Νικολάι Έρντμαν «Η Κωμωδία του Αυτόχειρα», στην πρεμιέρα της παράστασης η οποία  δόθηκε με μεγάλη επιτυχία, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα,  την Παρασκευή 6/11/15 στο Βασιλικό Θέατρο. 


Μια εξαιρετική πικρή κωμωδία που ενθουσίασε το κοινό.  Ο Νικολάι Έρντμαν, συνοδοιπόρος μιας εποχής που οδήγησε στην καλλιτεχνική έκρηξη των αρχών του 20ου αιώνα στην Ευρώπη, έγραψε το 1928 την «Κωμωδία του Αυτόχειρα», η παρουσίαση της οποίας απαγορεύτηκε από το σταλινικό καθεστώς και ανέβηκε λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του Έρντμαν για πρώτη φορά στη Ρωσία.

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη(μάλιστα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, παρουσιάζεται με Ρωσικούς υπέρτιτλους). Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ.

Πληροφορίες για την παράσταση με κλικ εδώ.

Άρης Στυλιανού (Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΘΒΕ)- Γιάννης Αναστασάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)- Γιώργος ΧριστιανάκηςΓιάννης Ρήγας (Σκηνοθέτης)

Άρης Στυλιανού (Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΘΒΕ)- Ταξιάρχης Χάνος

Γιάννης Αναστασάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)- Ταξιάρχης Χάνος – Μαρία Τσιμά (Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΚΘΒΕ)

Ο Γιάννης Αναστασάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ), ο Σπύρος Μπιμπίλας (ηθοποιός, Μέλος Δ.Σ. ΚΘΒΕ), ο Γιάννης Ρήγας (Σκηνοθέτης της παράστασης),  με τους ηθοποιούς και συντελεστές της παράστασης.