Επταμελής σπείρα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 16 ως 63 ετών. Επικεφαλής της σπείρας ήταν 38χρονη γυναίκα, η οποία, με συνεργούς της οι οποίοι αναζητούνται, έφερνε τα τσιγάρα στην Ελλάδα και τα μοίραζε στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Η σπείρα χρησιμοποιούσε δύο διαμερίσματα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ως «καβάντζες» για τα λαθραία τσιγάρα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας της αστυνομίας που έγινε προχθές Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.327 πακέτα τσιγάρα, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, 36 αδασμολόγητα πακέτα καπνού, 1.075 ευρώ τα οποία προέρχονται από αγοραπωλησία λαθραίων τσιγάρων, εννέα ναρκωτικά χάπια και 
13 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Σύστασης και Συμμετοχής σε Συμμορία, της παράβασης του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα, της παράβασης του Νόμου Περί Ρυθμίσεως ζητημάτων που αφορούν τη φορολογία καπνού, της παράβασης του Νόμου Περί Πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της παράβασης του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Τα κατασχεθέντα προϊόντα καπνού απεστάλησαν στην αρμόδια Υπηρεσία για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών - φόρων που απώλεσε το Ελληνικό Δημόσιο. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.