Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο μέλη συμμορίας που δραστηριοποιείται σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Προσποιούνταν τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους δικηγόρους προκειμένου να βάλουν χέρι στο κομπόδεμά τους.


Χρησιμοποιούσαν ως πρόσχημα τη δήθεν εσπευσμένη εισαγωγή συγγενών τους σε νοσοκομείο ή την άμεση ανάγκη νομικής υπεράσπισής τους, επειδή δήθεν είχαν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και μ' αυτούς τους τρόπους αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπιασαν στα πράσα δυο από τα μέλη της σπείρας. Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 31 και 25 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα Κυριακή (29-11-2015) το πρωί, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης. 

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, σε μία τουλάχιστον περίπτωση, ένα από τα μέλη της σπείρας, τηλεφώνησε το απόγευμα του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου 2015 σε 89χρονη, προσποιήθηκε τον αστυνομικό και, με τα άλλα μέλη της σπείρας αποπειράθηκαν να της πάρουν 50.000 ευρώ για... νοσήλια συγγενικού της προσώπου! Την ίδια ημέρα προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να εξαπατήσουν άλλες δύο ηλικιωμένες γυναίκες.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος των υπολοίπων συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Σύστασης Συμμορίας, της Απόπειρας Απατών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της Αντίστασης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και τυχόν άλλων παθόντων.