Στη σύλληψη τριών ανδρών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέρρηξαν Ιερά Μονή στο Λιβάδι Πιερίας, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.


Οι τρεις άνδρες, δύο Έλληνες και ένας υπήκοος Αλβανίας, φέρονται να αφαίρεσαν ιερά σκεύη, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 13 χιλιάδες ευρώ.

Η διάρρηξη  έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία (Μετόχι της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους). Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, οι δράστες έκοψαν πρώτα την περίφραξη της Ιεράς Μονής και στη συνέχεια διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού, αφαιρώντας από το παγκάρι 50 ευρώ, καθώς επίσης διάφορα ασημένια σκεύη και άλλα αντικείμενα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης ερευνώντας την υπόθεση ταυτοποίησαν τους δράστες κι αφού εκδόθηκαν εις βάρος τους εντάλματα από τις Ανακριτικές Αρχές Κατερίνης συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας.

Πρόκειται για έναν 34χρονο Αλβανό και δύο 36χρονους Έλληνες, ο ένας εκ των οποίων γεωργιανής καταγωγής. Σύμφωνα με την αστυνομία, όλοι τους είναι σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα.
Σε έρευνα που έγιναν σε αποθήκη, ιδιοκτησίας του ενός 36χρονου, βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και επιστράφηκαν στην Μονή, ενώ εντοπίστηκε και το όχημα το οποίο εκτιμάται πως χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Στο όχημα βρέθηκαν εργαλεία διάρρηξης και μέρος ιερών αμφίων που προηγουμένως αφαιρέθηκαν.
Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν τη συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.