Ημερίδα με θέμα «Οι Δημόσιες Αρχές Μεταφορών και Μετακινήσεων ως βασικός παράγοντας προώθησης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας – Το ΣΑΣΘ του αύριο» διοργανώνει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.


Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο ανάδειξης της αναγκαιότητας να μετεξελιχθεί το ΣΑΣΘ σε Ενιαία Αρχή Μεταφορών και Μετακινήσεων, που αποτελεί γεγονός μείζονος σημασίας, καθώς θα είναι μια από τις σημαντικότερες θεσμικές και όχι μόνο τομές για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Κρίσιμη θεωρείται η μετεξέλιξη του ΣΑΣΘ εν όψει της υιοθέτησης του ΕΚ 1370/2007 στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης σχετικά με τη διαδικασία ανάθεσης των συμβάσεων παροχής συγκοινωνιακού έργου.

Το ΣΑΣΘ ήδη έχει μελετήσει τη μετεξέλιξή του σε Ενιαία Αρχή Μεταφορών και Μετακινήσεων, ενώ στην ημερίδα θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, από τις 9 το πρωί έως τις 14.00’, στο ξενοδοχείο «Nikopolis» (Ασκληπιού 16-18 Πυλαία, κοντά στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο).
Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Παλαιστής, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαίας Επιτρόπου Μεταφορών, Μανς Λίντμπεργκ, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, o πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μεταφορών ΕΚΕΤΑ, Γιώργος Γιαννόπουλος και ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, ενώ στους ομιλητές είναι και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας.

Το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας με κλικ εδώ.