Την εξαίρεση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης από τον ΕΝΦΙΑ, την εξίσωση των παιδιών που μεγαλώνουν στο Χωριό με τα παιδιά πολυτέκνων όσο αφορά τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ αλλά
και την επαναλειτουργία τριών σπιτιών που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης, ζητά από την Κυβέρνηση ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς. 


Επίσης καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να θεσπίσουν μια σειρά ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων, όσο αφορά τις δωρεές στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό και τα αυξημένα τιμολόγια στις επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας. 

Όπως υπογραμμίζει στην ερώτησή του, ενδεικτικό της ασφυκτικής φορολόγησης που οδηγεί το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο σε περαιτέρω συρρίκνωση, είναι το γεγονός πως φέτος καλείται να πληρώσει 30.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ. 

Ζήτημα είναι ακόμη πως αντιμετωπίζεται ως μια εμπορική εταιρεία και όχι ως ένα αναγνωρισμένο σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που στην εικοσαετή λειτουργία του έχει φιλοξενήσει και αναθρέψει, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, 76 κακοποιημένα παιδιά. 

Σε δήλωση του ο κ. Φωκάς επισημαίνει: «Οι Μνημονιακές πολιτικές της κατά τα άλλα αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου στον αφανισμό. Λες και η έξωση κακοποιημένων παιδιών από το χώρο που τους προσφέρει φροντίδα, στοργή και προοπτική για το μέλλον αποτελεί προαπαιτούμενο… Ως εδώ. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».