Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και 18μηνης φυλάκισης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 30χρονο Αλβανό ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε συμπατριώτη του, μέσα σε μπουγατσατζίδικο της Θεσσαλονίκης, για ασήμαντη αφορμή. 


Το έγκλημα έγινε σε κατάστημα του Ευόσμου, τον Ιούνιο 2014. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης είχε διαφορές με ηλικιωμένο πελάτη του καταστήματος και το 32χρονο θύμα πήρε το μέρος του πελάτη. Δράστης και θύμα λογομάχησαν και, σε κάποια στιγμή, άστραψαν τα μαχαίρια... Ο 30χρονος κατάφερε δυο μαχαιριές στο θύμα και την κοιλιά του 32χρονου... Αμέσως μετά, τράπηκε σε φυγή.

Κλήθηκε ασθενοφόρο και, στη διαδρομή προς το νοσοκομείο, το θύμα εξέπνευσε.

Άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη κι εντοπίστηκε στην περιοχή της Ηπείρου. Λίγο καιρό αργότερα προσπάθησε να βρει καταφύγιο στην Αθήνα, αλλά, τελικά, παραδόθηκε στην αστυνομία. Όσο για το μαχαίρι που έγινε το φονικό, δεν έχει βρεθεί ως σήμερα.

Το δικαστήριο καταδίκασε, χωρίς ελαφρυντικά, τον 30χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοκατοχή, 

Στην απολογία του ο νεαρός Αλβανός υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα και πως το 32χρονο θύμα του είχε επιτεθεί, όταν αναγκάστηκε να τον μαχαιρώσει για να γλιτώσει τη ζωή του.