Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Χορωδιών στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου  στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος.


Στην εκδήλωση συναντήθηκαν μουσικά οι Χορωδίες του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη,η Χορωδία της Κίνησης Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου, η Χορωδία «Αμύντας» του δήμου Αμυνταίου, η Χορωδία του Αιγίου και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Ιωαννίνων «Cantus».




Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ.Ιγνάτιος Καϊτεζίδης χαιρέτισε την εκδήλωση τονίζοντας  την αξία του Χορωδιακού Κινήματος και πρόσφερε στο Μαέστρο της Χορωδίας του Αιγίου και στη Μαέστρο της Χορωδίας «Αμύντας» ως αναμνηστικό  της μουσικής συνάντησης  το Ιστορικό Λεύκωμα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη όπου δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να «ταξιδέψει» και να γνωρίσει την Ιστορία της κάθε περιοχής.




Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας κ.Ανατολή Κωνσταντινίδου καλωσόρισε τους Μαέστρους και τα μέλη των Χορωδιών  που τίμησαν με τη συμμετοχή τους το Φεστιβάλ καθώς και τις φίλες και τους φίλους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αναφέροντας « Η αξία της μουσικής στη ζωή μας είναι πολύτιμη ,είναι η αρμονία του σύμπαντος όπως έλεγε ο Πλάτων. Στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητας της μουσικής και θέλοντας να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις διοργανώνουμε και φέτος αυτό το Φεστιβάλ προσδοκώντας να γίνει θεσμός και να συμμετέχουν περισσότερες Χορωδίες και από άλλα μέρη της Ελλάδος. Η μουσική ομορφαίνει τη ζωή, η μουσική μας ενώνει!» 

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικά συμμετοχής σε όλα τα μέλη των Χορωδιών και στο Μαέστρο κάθε Χορωδίας το Ιστορικό Λεύκωμα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.