Μια μέρα μετά την διαβεβαίωση του υπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη, ότι το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης θα επανεκκινήσει μέσα στον Ιανουάριο, η εταιρία προχώρησε σε νέες απολύσεις, όπως καταγγέλλουν οι εργαζομενοι στο μέτρο.


«Θα προχωρήσουμε στα έργα για τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αποκτήσει το ρόλο που της αξίζει» είπε ο κ. Σγουρίδης και ανέφερε ότι βρέθηκε συμβιβαστική λύση μεταξύ υπουργείου και αναδόχου του έργου του μετρό για τις οικονομικές διαφορές, το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης και τη διατήρηση του ίδιου εργασιακού καθεστώτος για τους εργαζόμενους στα εργοτάξια». 

Σήμερα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η κοινοπραξία, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε, ως απάντηση:  «Απολύεστε, δεν υπάρχει αντικείμενο, με εντολή της Αττικό Μετρό».

«Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα προς την πόλη, τους κατοίκους της και τους εργαζόμενους;», αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους.

Επισημαίνουν πως δεν μπορούμε να μιλάμε για συμφωνία καθώς:


  • «Ο εργολάβος, με φτηνά νομικίστικα τεχνάσματα θέλει να απολύσει τους εναπομείναντες εργαζόμενους στο αρχαιολογικό τομέα, πιέζοντας και εκβιάζοντας την κοινωνία.
  • Η Αττικό Μετρό, σφυρίζει αδιάφορα για την τύχη τους, χωρίς να σκέφτεται πως το οποίο χρονοδιάγραμμα και πάλι θα τιναχθεί στον αέρα, αφού μένει χωρίς στελέχωση το αρχαιολογικό τμήμα, τη στιγμή που θέλει να κλείσει συμφωνία. Η εμμονή στη μονόπλευρη αντιμετώπιση των προβλημάτων του έργου είναι φανερή!
  • Η «αριστερή» κυβέρνηση ανέχεται, αν όχι ευνοεί τα παιχνίδια στην πλάτη των εργαζόμενων. Αυτή είναι η αριστερή αντιμετώπιση και πολιτική στα δημόσια έργα κύριε Σπίρτζη; Τα αφήνουμε όλα στους εργολάβους και στο έλεός τους;
  • Το Υπουργείο Πολιτισμού, επιδεικτικά συνεχίζει να αδιαφορεί για την τύχη όλων των ευρημάτων που θα απομείνουν στην τύχη τους, χωρίς μελέτη, συντήρηση και μέριμνα. Γι’ αυτό πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός 120 εκατ. ευρώ; Για να πετάξουμε τα ευρήματα στα σκουπίδια. Μόνο για τη διατήρηση των αρχαίων της Βενιζέλου νοιαζόμαστε; Χωρίς προσωπικό ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την όποια ζημία;
  • Που είναι ο λαλίστατος κατά τα άλλα Δήμαρχος; Δεν τον αφορά η τύχη των πολιτών αυτής της πόλης; Για άλλη μια φορά, όπως το 2013 με την απόλυση 380 ατόμων θα αδιαφορήσει; Μόνο η σωτηρία της Βενιζέλου και η αρχαιολογική πλάζα είναι σημαντικά;»


Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, 12:00 στα γραφεία της Κοινοπραξίας Κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης.