Δικό του παιχνίδι έχασε στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ, που μπορεί να προηγήθηκε με γκολ του Πέλκα με το στήθος, στην αρχή του α μέρους, με 0-1, όμως στο β μέρος έχασε τον έλεγχο και δεν κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε.

Ο Δικέφαλος μπήκε στο παιχνίδι προσπαθώντας να επιβάλει το παιχνίδι του από το 1ο λεπτό κι ήταν αυτός που έχασε την πρώτη ευκαιρία (με τον Μακ). Πολλές κοντινές πάσες, ξεσπάσματα από τα άκρα (από τα δεξιά γιατί, όπως φαίνεται, το γήπεδο... γέρνει) με τον Ροντρίγκες και προσπάθεια για κάτι καλό από τον άξονα, με τον Πέλκα.

Οι γηπεδούχοι, που δε θέλουν να χάσουν άλλους βαθμούς, κάτι θα τους έβαζαν σε θέση ακόμη πιο μακρινή από την κορυφή, ξεκίνησαν με αμυντικούς προσανατολισμούς: Άμυνα ψηλά, πίεση για να μην κυκλοφορεί την μπάλα ο ΠΑΟΚ από τα πλάγια και γεμίσματα. Δεν τους βγήκε, δέχτηκαν νωρίς το γκολ και αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν επιθετικά, κάτι που.... προκάλεσε κενά, αμυντικά.

Στο β μέρος, όμως, η μορφή του αγώνα άλλαξε: Ο Αστέρας προσπάθησε να αιφνιδιάσει -και τα κατάφερε, στο 49'. Από εκεί κι έπειτα, ο ΠΑΟΚ ήταν φλύαρος, έμπαινε δύσκολα στην αντίπαλη περιοχή και έκανε εύκολα το λάθος στην άμυνα. Εξάλλου, σειρά λαθών ήταν και το πρώτο γκολ, καθώς οι αμυντικοί έκαναν τον Μπερτόλιο να μοιάζει... Μέσι...

Λάθος και στο 2ο γκολ (του Σανκαρέ) που ήλθε από στημένη φάση (κόρνερ). Τα μαρκαρίσματα χάθηκαν και η ήττα ήρθε...

Στο τέλος όλος ο ΠΑΟΚ είχε βγει μπροστά αδυνατώντας να σκοράρει, αδιαφορώντας για την άμυνα (το παιχνίδι, ούτως ή άλλως χάνονταν) για να αποδειχτεί απλά ότι η νίκη του Αστέρα ήταν συγκυριακή: Ο Μάσα δυο φορές ήρθε φάτσα με τα δίχτυα, αλλά δεν τα βρήκε...

Όσον αφορά τους παίκτες, ο Ροντρίγκες ήταν περιορισμένος, αλλά υστέρησαν αρκετοί: Κόστα, Πέλκας, Ζάιρο δεν ήταν αυτοί που έπρεπε, ο Μακ κινήθηκε σε ρηχά νερά (δείχνοντας τη γνωστή επιμονή που μπορείς να την πεις, ώρες-ώρες, στενοκεφαλιά) κι ο Κλάους βοήθησε μόνον αμυντικά στα 45' που έπαιξε.

Ο Αστέρας που ξεκίνησε αμυντικά, βγήκε για να ανατρέψει το παιχνίδι στο β μέρος και τα κατάφερε. Έκοψε τις... πτέρυγες του Δικεφάλου (ειδικά από αριστερά, για να βγει σέντρα ο Τούντορ αναγκάστηκε να φέρει τον Ροντρίγκες, που, όμως, ήταν έξω από τα νερά του), μάρκαρε στενά τον Πέλκα που σε δυο - τρεις φάσεις στις οποίες κατάφερε να ξεφύγει ήθελε να αποδείξει πως είναι ο καλύτερος και φέρθηκε εγωιστικά και, κυρίως, απέδειξε πως δουλεύει στην προπόνηση τα στημένα. Αν ο Γλύκος δεν ήλεγχε (ως το γκολ του Σανκαρέ) την εναέρια κυκλοφορία, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα: Σε πέντε φάσεις μπλόκαρε ή έδιωξε ο πορτιέρο, αντί να διώξουν οι αμυντικοί.

Εκνευριστική η διαιτησία του Παππά, με λάθη υπέρ του Αστέρα και κατά του ΠΑΟΚ... Δε βαριέσαι... Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.

Η προϊστορία

Οκτώ αναμετρήσεις έχει δώσει ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τον Αστέρα και ο απολογισμός του είναι 1 νίκη – 2 ισοπαλίες – 5 ήττες. Στις 3 από τις τέσσερις πρώτες αναμετρήσεις του με την ομάδα της Αρκαδίας σημείωσε τη μια νίκη και τις δύο ισοπαλίες και από τις 11 Σεπτεμβρίου 2010 και έπειτα ακολουθεί τον Δικέφαλο μια αρνητική παράδοση με τέσσερα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα.

Τα προβλήματα

Ο Ιγκόρ Τούντορ έχει τους "πονοκεφάλους" που λέγονται Κάτσε και Σάμπο. Ο τελευταίος έχασε προπονήσεις, καθώς είχε φύγει για την πατρίδα του, όπου γέννησε η σύζυγός του. Φυσικά, υπάρχει και η έλλειψη του Μπερμπάτοφ, ο οποίος είναι τραυματίας κι έμεινε στη Θεσσαλονίκη. Ο Στάικος Βεργέτης δεν μπορεί να υπολογίζει στους μακροχρόνια απόντες Κοζίσκι και Γκοϊάν.

Η ταυτότητα του αγώνα
Σκόρερ: 49' Μπερτόλιο, 82' Σανκαρέ / 23' Πέλκας
Κίτρινες: 38' Γιάννου, 64' Λέοβατς / 39' Βίτορ, 72' Σάμπο
Κόκκινες: -
Διαιτητές: Ανδρέας Παππάς. Βοηθοί: Χρήστος Μαγιάννης, Κωνσταντίνος Ποντίκης. 4ος: Αριστείδης Βάτσιος
Οι συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης) : Μπαντής, Λούι, Γιαννούλης(55' Παντελιάδης), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ιγκλέσιας, Παπαδόπουλος(80' Μάσα), Κουρμπέλης, Γιάννου, Μπερτόλιο, Λανθαρότε(46' Αλόκο)
Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Αλόκο, Δημούτσος, Φερνάντες, Χαμντανί, Μάσα, Παντελιάδης
ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ) : Γλύκος, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Λέοβατς(64' Σάμπο), Τζιόλης, Γκολάσα, Ροντρίγκεζ, Πέλκας, Ζάιρο(46' Αθανασιάδης) και Μακ
Στον πάγκο: Όλσεν, Μαλεζάς, Σκόνδρας, Χαρίσης, Σάμπο, Κοροβέσης, Αθανασιάδης

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό