Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης καλεί τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους το τμήμα Εργατικής Πολιτικής  του ΣΥΡΙΖΑ.


Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, «οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά».

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα «που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας».

«Οι αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, οι αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, κεκτημένων και αναγκών ενάντια στην κερδοσκοπία, όχι μόνο δεν αναστέλλονται αλλά συνεχίζονται», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Διεκδικούμε, σημειώνει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής, τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους.