Περίπου 50 φοιτητές, διαφόρων αριστερών παρατάξεων, πραγματοποίησαν, πριν λίγο, διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, για τις δηλώσεις Μπουτάρη, περί μικρού αντιτίμου -εν είδει διδάκτρων- στα πανεπιστήμια.


Οι φοιτητές κρατούσα πανώ και φώναζαν συνθήματα όπως «Μπουτάρη άκου τι λένε οι φοιτητές. Σίτιση, στέγαση, δωρεάν σπουδές».

Στις δηλώσεις του, ο Γιάννης Μπουτάρης, είχε αναφέρει πως δε θα ήταν αντίθετος στην επιβολή ενός μικρού αντιτίμου, όπως 50 ευρώ, σαν δίδακτρα, κάτι που ίσως δημιουργούσε στους φοιτητές την ανάγκη να προστατεύουν τους χώρους των ιδρυμάτων και να μην τους βανδαλίζουν.

Οι φοιτητές συνάντησαν τον δήμαρχο, όταν αυτός, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους, ξεκίνησαν για να πάνε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης στο Γαλλικό λαό για τα γεγονότα του Παρισιού.  Του ζήτησαν να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κι εκείνος απάντησε ότι δεν το κάνει, στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου...

Τελικά, πρότεινε στους φοιτητές να φέρουν προς έγκριση, στο δημοτικό συμβούλιο, ένα ψήφισμα με τις θέσεις του.

Ο κ. Μπουτάρης αποχώρησε προς το Γαλλικό Ινστιτούτο, οι φοιτητές παρέμειναν έξω από το Δημαρχείο για περίπου 20 λεπτά, φώναξαν κι άλλα συνθήματα και, τελικά, αποχώρησαν.