Υπέρ της επικράτησης Τζιτζικώστα επειδή, όπως λέει ως πολίτης αυτής της χώρας θέλει "η αντιπολίτευση σήμερα, αλλά και η επόμενη κυβέρνηση αύριο, να είναι υγιείς πολιτικές δυνάμεις που θα βοηθήσουν τον τόπο" τάσσεται ο
επιλεγμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ να διοικήσει την ΕΡΤ3 (ο οποίος, πάντως, παραιτήθηκε), πρώην πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος!


Σε σημείωμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, προλαβαίνει τις αντιδράσεις λέγοντας πως είναι πιθανό η τοποθέτησή του να θεωρηθεί προβοκάτσια και καταλήγει να χαρακτηρίζει το Μεϊμαράκη παλαιοκομματικό, τον Γεωργιάδη ακροδεξιό λαϊκηστή και τον Μητσοτάκη σκληρό νεοφιλελεύθερο. Έτσι, καταλήγει να... προτείνει Τζιτζικώστα που, όπως λέει, "θα οδηγήσει τη ΝΔ σε διεύρυνση"...

Αυτή είναι η άποψη ενός καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής, πρώην πρύτανη, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ΕΡΤ3 λόγω (και) εσωκομματικών αντιδράσεων, ο οποίος, πλέον, διδάσκει σε Κυπριακό πανεπιστήμιο:

"Δεν είμαι, ίσως, ο καλύτερος να μιλήσω για τη Νέα Δημοκρατία, τις εσωκομματικές της εκλογές και το μέλλον της. Και είναι πιθανόν ό,τι πούμε εμείς που δεν ψηφίζουμε ΝΔ, να θεωρηθεί προβοκάτσια ή τέλος πάντων να παρουσιαστεί ότι κινείται από σκοπιμότητα. Όμως, ως πολίτης αυτής της χώρας, έχω ενδιαφέρον η αντιπολίτευση σήμερα, αλλά και η επόμενη κυβέρνηση αύριο, να είναι υγιείς πολιτικές δυνάμεις που θα βοηθήσουν τον τόπο, την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον του. Κι αυτό ασχέτως αν εγώ συμφωνώ ή όχι με την πολιτική τους.

Γι αυτό το λόγο θα τολμήσω να πω τη γνώμη μου για τις αυριανές εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, ως εξωτερικός κριτής, (και γι αυτό όμως ίσως πιο αντικειμενικός), κινούμενος από το συμφέρον της Ελλάδας και μόνον.

Ο Μειμαράκης λοιπόν είναι παλιοκομματικός. Αυτό που λέμε κλασσικός δεξιός παλαιάς κοπής. Θα συσπειρώσει ίσως την κομματική βάση της ΝΔ (και γι αυτό φέρεται να προηγείται στα προγνωστικά), αλλά δύσκολα θα μπορέσει να πετύχει τη διεύρυνση που απαιτείται σήμερα, το άνοιγμα δλδ και σε άλλους πολιτικούς χώρους, για να κάνει την υπέρβαση και να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από τα σημερινά αδιέξοδα.

Ο Άδωνις, ως ακροδεξιός λαϊκιστής, απορρίπτεται εκ των προτέρων και είναι, πιστεύω, ό,τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί.

Ο Μητσοτάκης είναι σκληρός νεοφιλελεύθερος και γι αυτό, κατά την άποψή μου πάντα, θα βλάψει την Ελλάδα σε μια εποχή που αναζητούνται τρόποι να ξεφύγουμε από την νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή μέγγενα που κοντεύει (τι κοντεύει δλδ;) να μας πνίξει.

Και φτάνω στον Τζιτζικώστα που, ως νέος, ως ο πιο εκτός του κλειστού συστήματος της δεξιάς και από χαρακτήρα πιο ανοικτός, είναι η καλύτερη εγγύηση ότι θα οδηγήσει τη ΝΔ στην ανανέωση, τη διεύρυνση και γι αυτό και στην επιτυχία.

Οι σκέψεις αυτές δεν έχουν το νόημα της πρόβλεψης του αποτελέσματος, γιατί οι Νεοδημοκράτες, μην ξεχνάτε, δεν σκέφτονται σαν κι εμένα..."